Υπόθεση Λύτρα: Στον εισαγγελέα ο ποινικολόγος για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης - Τι υποστηρίζει

Η πρώην σύζυγός του, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωτο για να δικαστεί, έλαβε αναβολή για τις 27/6. Το τέως ζεύγος υπέβαλλε μηνύσεις σε βάρος της συζύγου Λύτρα.

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε την Τετάρτη σε βάρος του προσάγεται ο Απόστολος Λύτρας.

Ο ποινικολόγος, που ούτως ή άλλως βαρύνεται με ποινικές διώξεις σχετικά με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του - πράξη που έχει ομολογήσει -είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τους οποίους κατά την κρίση της αρμόδιας ανακρίτριας παραβίασε, εξ ου και η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Είχε προηγηθεί η μήνυση της συζύγου του σε βάρος του περί παραβίασης των σχετικών όρων και επί ώρες οι αρχές τον αναζητούσαν για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Αυτό βέβαια παρήλθε και υπάρχει μόνο το ένταλμα της ανακρίτριας.

Αρχικά ο Λύτρας παραδόθηκε στο ΑΤ Παλήνης και ακολούθως μετήχθη για λόγους ασφαλείας στο ΑΤ Φιλαδέλφειας.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του αρνείται πάντως πως παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί με την αποστολή απειλητικού μηνύματος στην 37χρονη σύζυγό του. Υποστηρίζει πως το μόνο που έκανε ήταν να την ενημερώσει πως η πρώην σύζυγό του, με την κόρη του και έναν δικηγόρο θα πήγαιναν στο σπίτι στον Γέρακα για να πάρουν μερικά χρήματα και κάποια ρούχα του.

«Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό (Τρίτη). Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο. Δεν υπάρχει κανένα μήνυμα απειλητικό. Θα πληρώσω για το λάθος μου. Φτάνουμε στην υπερβολή. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Δεν έχει συμβεί άλλο περιστατικό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν τρία παιδιά. Δεν περιμένω από τους δημοσιογράφους από εσάς να το σεβαστείτε. Οι δικοί μου άνθρωποι που θα με ακούσουν θα καταλάβουν. Η ευθύνη είναι δική μου δεν είναι οικογενειακή», είπε ο Λύτρας όταμν παρουσιάστηκε στο ΑΤ για να παραδοθεί στις αρχές.

Σημειώνεται πως η 37χρονη σύζυγος του Λύτρα υπέβαλλε μήνυση και κατά της τέως συζύγου του Λύτρα που μπήκε στο σπίτι της στον Γέρακα προκαλόντας πανικό στην ίδια η οποία και έκανε χρήση του panic button που της είχε διαθέσει η αστυνομία.

Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα και της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ωστόσο έλαβε αναβολή για τις 27 Ιουνίου.

Οι συνήγοροί της 37χρονης υποστήριξαν πως η μηνύτρια έχει υποστεί βαρύτατα τραύματα από τον από τον ξυλοδαρμό που υπέστει από τον Λύτρα αδυνατούσε να παραστεί στην δίκη.

Ζήτησαν επίσης από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σημειώνεται πως τόσο ο Λύτρας, όσο και η τέως σύζυγος του, υπέβαλλαν μηνύσεις κατά της 37χρονος για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δημοφιλή