Υπόθεση Λύτρα: Αναζητείται για να συλληφθεί - Ποινικές διώξεις στην πρώην σύζυγο του ποινικολόγου

Ο Λύτρας αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.Τι συνέβη χθες βράδυ με την πρώην σύζυγό του ποινικολόγου ώστε η νυν να υποβάλλει μηνύσεις.

Ποινικές διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή ασκήθηκαν σε βάρος της τέως συζύγου του ποινικολόγου, Απόστολου Λύτρα ο οποίος εκτός του ότι διώκεται ποινικά για τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης νυν συζύγου του, από το βράδυ της Τρίτης αναζητείται για να συλληφθεί και στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης

Οι νέες αυτές εξελίξεις, ήρθαν ως συνέπεια των δύο μηνύσεων που κατέθεσε η 37χρονη, επίσης δικηγόρος, και φερόμενο θύμα ενδοοικογενεικής βίας από τον Λύτρα, σε βάρος του πρώην ζεύγους.

Στην γυναίκα επειδή μπήκε αυθαίρετα, όπως λέει, στο σπίτι της και στον δικηγόρο για παραβίαση των περιοριστικών όρων που συνόδευαν την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος μετά την άσκηση των αρχικών ποινικών διώξεων για τον ξυλοδαρμό.

Η μήνυση της 37χρονης κατά του Λύτρα

Αφορμή τα γεγονότα που σημειώθηκαν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το βράδυ της Τρίτης.

Σε ό,τι αφορά τον Λύτρα, η 37χρονη υποστηρίζει πως παραβίασε τους όρους που του επιβλήθηκαν όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του (δηλαδή την εντολή να μην έρθει με κανέναν τρόπο σε επαφή μαζί της). Όπως λέει, όχι μόνο δεν φρόντισε να παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού τους στον Γέρακα αλλά επίσης, όπως λέει, της έστειλε απειλητικά μηνύματα.

Μάλιστα η 37χρονη αναμένεται να ζητήσει αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στο κατηγορούμενο, με την επιβολή προσωρινής κράτησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορος της, Θέμης Σοφός, μεταβαίνει σήμερα στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να την ενημερώσει για τα συμβάντα που καταγγέλει η εντολέας του ότι έλαβαν χώρα χθες το βράδυ.

Πηγές επίσης αναφέρουν πως ήδη η εισαγγελία διαβίβασε στην αρμόδια ανακρίτρια αντίγραφα της δικογραφίας ώστε να αποφανθεί εάν όντως παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι. Έτσι σε περίπτωση που κριθεί ότι ο κατηγορούμενος όντως παραβίασε αυτούς, θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τι συνέβη με την πρώτην σύζυγο του Λύτρα

Σε ό,τι αφορά την μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου, αυτή φαίνεται πως το βράδυ της Τρίτης μπήκε στο σπίτι της 37χρονης μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο (πληροφορίες αναφέρουν ένα από τα παιδιά που είχε αποκτήσει το ζευγάρι).

Η 37χρονη πανικοβλήθηκε και έκανε χρήση του panic button νομίζοντας πως ο εισβολέας είναι ο Λύτρας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Κέντρο της ΓΑΔΑ.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης και ο σκοπός που έχει ”χρεωθεί” στη οικία στον Γέρακα για την ασφάλεια της 37χρονης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ”εισβολέας” ήταν η πρώην σύζυγος του Λύτρα που πήγε, όπως υποστηρίζει, στο σπίτι για να πάροει ρούχα του.

Η 37χρονη όμως δεν είχε καμία ενημέρωση, εξ ου και υπέθεσε πως στο σπίτι είχε μπει ο Λύτρας.

Μάλιστα από την ταραχή της αναφέρεται πως λιποθύμησε.

Λίγες ώρες αργότερα, η 37χρονη υπέβαλλε μήνυση και σε βάρος της πρώην συζύγου του άντρα της για για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση, απειλή με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Δημοφιλή