Υπόθεση Σκριπάλ: «Είχαμε πάει στο Σάλσμπερι για τουρισμό» λένε οι δύο Ρώσοι, τους οποίους κατηγορεί το Λονδίνο

Υπόθεση Σκριπάλ: «Είχαμε πάει στο Σάλσμπερι για τουρισμό» λένε οι δύο Ρώσοι, τους οποίους κατηγορεί το Λονδίνο
Handout . / Reuters

Οι δύο Ρώσοι που κατηγορούνται από τη Μεγάλη Βρετανία ότι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του Γιούλια με το δηλητήριο Νόβιτσοκ, εμφανίστηκαν σήμερα στην κρατική ρωσική τηλεόραση και είπαν ότι αδίκως κατηγορούνται. Εξήγησαν μάλιστα ότι είχαν επισκεφθεί το Σάλσμπερι, την πόλη της Αγγλίας όπου βρέθηκαν αναίσθητοι οι Σκριπάλ τον Μάρτιο, για τουρισμό.

Οι δύο άνδρες που εφανίστηκαν στο κρατικό δίκτυο RT, έμοιαζαν στην εμφάνιση με εκείνους που εικονίζονταν στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.

«Οι φίλοι μας μάς είχαν προτείνει εδώ και πολύ καιρό να επισκεφθούμε αυτή την όμορφη πόλη», είπε ο ένας αναφερόμενος στο Σάλσμπερι.

Handout . / Reuters

Χθες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των δύο ανδρών, ότι πρόκειται για πολίτες και ότι δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο ή το αξιόποινο στην περίπτωσή τους, ενώ είχε προαναγγείλει τη συνέντευξή τους.

Ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι τον Μάρτιο σε ένα παγκάκι στο Σάσλμπερι της Αγγλίας και όπως προέκυψε είχαν δηλητηριαστεί με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Επιπλέον, τον Ιούλιο, έχασε τη ζωή της στην κωμόπολη Εϊμσμπερι, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Σάλισμπερι, μια 44χρονη, η Ντον Στέρτζες, η οποία μαζί με τον σύντροφό της δηλητηριάστηκαν και εκείνοι με την ίδια ουσία. Όπως προέκυψε, ο σύντροφός της είχε μαζέψει από τα σκουπίδια ένα μπουκάλι αρώματος που προφανώς περιείχε Νόβιτσοκ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή