Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια 100 λεωφορείων φυσικού αερίου

Η προμήθεια από την Iveco Bus αφορά 18μετρα, αρθρωτά λεωφορεία CNG.

Υπογραφών συνέχεια στις συμβάσεις για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Head of Europe Commercial Operations της Iveco Bus, Giorgio Zino, υπέγραψαν τη σύμβαση για την προμήθεια 100 αρθρωτών λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), μήκους 18 μέτρων, τα οποία θα δρομολογηθούν στην Αθήνα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

«Εκτιμούμε ότι, μέσα στο 2025, το σύνολο αυτών των οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και έχουμε θέσει ως στόχο τη δρομολόγηση προμήθειας 1.300 νέων λεωφορείων σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία πρόκειται να αναβαθμίσουν τις αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο υπουργός.

«Σε συνδυασμό με την προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία σε λίγους μήνες θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια εποχή πιο πράσινη και πιο βιώσιμη στις συγκοινωνίες, η οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή κουλτούρας των πολιτών», επισήμανε η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διαδικασίας προμήθειας των νέων λεωφορείων, εξέφρασε ο Head of Europe Commercial Operations της Iveco Bus, Giorgio Zino, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη καινοτομία, σημαντική για τους πολίτες.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Δημοφιλή