Έρχονται πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Θα λαμβάνονται όποτε κρίνεται αναγκαίο και θα είναι σε τοπικό επίπεδο – Τι συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Eurokinissi

Η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και όπως ήταν επόμενο σήμανε συναγερμός. Το πρωί της Τρίτης 9/6 σε έκτακτη ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, συζητήθηκε αναλυτικά η εξέταση των δεδομένων με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα. Γι′ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο.

Επίσης συζητήθηκε επίσης ο τρόπος οργάνωσης του συστήματος Υγείας ενόψει του καλοκαιριού και για το θέμα αυτό θα γίνουν ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο τις επόμενες ημέρες.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Δημοφιλή