Ερευνα για τα αίτια της απίστευτης ταλαιπωρίας στην Αθηνών-Λαμίας κατ'εντολή Μητσοτάκη

«Καρατομήθηκε» ο Διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.
HuffPost Greece

Τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της ταλαιπωρίας των πολιτών μετά το πολύωρο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας το απόγευμα της Δευτέρας κίνησαν οι υπουργοί Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατόπιν εντολής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου», όπως τονίζει με σχετική ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αντικαθίσταται ο Διοικητής του Β′ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας. «Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών, καταλήγει τελικά στο να μην λογοδοτεί κανένας. Κι αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Ολοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο αξιωματικός της Τροχαίας είναι το πρώτο στέλεχος του κρατικού μηχανισμού που αντικαθίσταται, μετά την έρευνα που ξεκίνησε για το κλείσιμο της Εθνικής Οδού λόγω των έντονων φαινόμενων της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

HuffPost Greece

Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, συγκροτήθηκε, ήδη, Επιτροπή η οποία, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, θα διερευνήσει και θα εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της διακοπής και το κατά πόσον ο Παραχωρησιούχος (Νέα Οδός) τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις της Επιτροπής θα δοθούν εντός μίας εβδομάδας στον Υπουργό, ο οποίος θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της επιβολής κυρώσεων, σε κάθε αρμόδιο φορέα, με σκοπό την πρόληψη και αποτροπή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Δημοφιλή