ΔΙΕΘΝΕΣ
24/01/2018 14:00 EET

Ερντογάν: Η Άγκυρα θα εμποδίσει τα παιχνίδια στα σύνορά της

Zoubeir Souissi / Reuters

Η Τουρκία θα «εμποδίσει τα παιχνίδια» κατά μήκος των συνόρων της, ξεκινώντας από την πόλη Μανμπίζ στη Συρία, προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, πέμπτη ημέρα της επιχείρησης του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας εναντίον Κούρδων μαχητών.

Μιλώντας σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα ο Ερντογάν ζήτησε από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να στηρίξουν την επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.

«Αμφισβητώ την ανθρωπιά αυτών που στηρίζουν την οργάνωση αυτή και αποκαλούν την Τουρκία εισβολέα», κατήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

 Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε ότι δεν νομίζει πως η Άγκυρα θα έρθει αντιμέτωπη με την Ουάσινγκτον στις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη Συρία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μόνο μια μικρή πιθανότητα αυτό να συμβεί στη Μανμπίζ.

 Σε συνέντευξή του στο Reuters ο Μποζντάγ τόνισε ότι, αν κριθεί απαραίτητο, η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή Αφρίν της Συρίας στη διάρκεια της επιχείρησής της εναντίον των YPG.

 Ωστόσο ο Μποζντάγ, που είναι και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αν αυτό πρόκειται να φέρει ειρήνη στην περιοχή.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)