ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2018 10:18 EET | Updated 25/02/2018 10:28 EET

Ερντογάν: Να είστε έτοιμοι για επιστράτευση

Anadolu Agency via Getty Images

Έκκληση προς τους Τούρκους πολίτες να είναι έτοιμοι για επιστράτευση απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Σάββατο- προσθέτοντας πως «δεν είναι ότι χρειάζεται επιστράτευση αυτή τη στιγμή».

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Ahval News, μετά τη δήλωση αυτή, η σχετική ιστοσελίδα της τουρκικής κυβέρνησης κατέρρευσε, λόγω της μαζικής προσέλευσης των Τούρκων χρηστών για να μάθουν περισσότερα για τα φύλλα πορείας, πού θα έπρεπε να παρουσιαστούν, και την επιστράτευση γενικότερα,

«Είμαστε στην αυγή μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συναντήσεις που είχαμε με τη στρατιωτική ηγεσία, αν οι πολίτες μας κληθούν με φύλλα πορείας, θα ανταποκριθούν, με εμένα πρώτο» είπε, σύμφωνα με το Independent Balkan News Agency- συμπληρώνοντας πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τη στιγμή που κάποτε ήταν 18 εκατ.

Στην ίδια ομιλία, στο Καραμανμαράς, κάλεσε ένα μικρό κορίτσι ντυμένο με στρατιωτική στολή στη σκηνή και είπε πως «αν γίνει μάρτυρας, θα την τιμήσουμε με τη σημαία».