ΔΙΕΘΝΕΣ
05/05/2019 08:45 EEST | Updated 05/05/2019 08:53 EEST

Ερντογάν: Το Anadolu θα συνεχίσει να ενημερώνει για τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων

Και καταδικάζει τη σιωπή των διεθνών οργανισμών.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση εναντίον των γραφείων του Anadolu στη Γάζα από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία η οποία και ισοπέδωσε το κτίριο. 

«Η Τουρκία και το πρακτορείο Anadolu θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις ωμότητες στη Γάζα και άλλες περιοχές της Παλαιστίνης παρά τις επιθέσεις αυτές» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα η Άγκυρα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δράσει ενάντια στις «δυσανάλογες ενέργειες» του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. «Καταδικάζουμε έντονα τις αδιάκριτες επιθέσεις στη Γάζα από το Ισραήλ, που προκάλεσαν τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών αθώων ανθρώπων και στόχευσαν το κτίριο του πρακτορείου Anadolu», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπ.Εξετερικών. 

Από την πλευρά του ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να επικρατήσει ηρεμία στην Γάζα, καλώντας για την άμεση αποκλικάμωση της κατάστασης.

Στο μεταξύ ο  γενικός διευθυντής του τουρκικου πρακτορείου ειδήσεων, τόνισε  πως το Anadolu θα συνεχίσει να ενημερώνει για τον δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης και την επιθετικότητα του Ισραήλ. «Αναμένουμε μια ειλικρινή ανταπόκριση από τους διεθνείς οργανισμούς που προτιμούν να τηρούν σιωπή όταν οι επιθέσεις προέρχονται από το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Τεχνολογίας και Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ, Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν και ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Νουμάν Κουρτουλούς τηλεφώνησαν επίσης στον Καζαντζί και του ευχήθηκαν να ανακάμψει σύντομα το γραφείο του πρακτορείου στη Γάζα.

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ αυτών ήταν και μια έγκυος γυναίκα με την μικρή κόρη της.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post