ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/01/2019 12:57 EET | Updated 28/01/2019 13:12 EET

Eρωτήματα για τον νεκρό των φυλακών Κορυδαλλού και την αλβανική μαφία

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Χαμηλόβαθμο στέλεχος της αλβανικής μαφίας, για την ακρίβεια της ομάδας στην οποία μέχρι πρότινος άνηκε ο «μακελάρης του Μικρολίμανου» Α. Μ., ήταν ο άνδρας ηλικίας 33 ετών, που το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για το άτομο που είχε προσφέρει προσωρινό καταφύγιο στους δύο εκτελεστές του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα του στην Καλλιθέα είχε βρεθεί οπλισμός, σφαίρες, εκρηκτικά, αστυνομικές στολές και συνελήφθη. Περίπου ένα μήνα πριν την σύλληψη του (σ.σ. Οκτώβριος του 2017) είχε πρωταγωνίστησε σε ένοπλη συμπλοκή με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα. 

Ο θάνατος του, στο κελί που κρατούνταν στην 4η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, αποδίδεται σε χρήση ναρκωτικών και σύμφωνα αστυνομικές πηγές, ήταν χρήστης ουσιών ήδη από την εποχή της σύλληψής του, το 2017. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η χρονική συγκυρία του θανάτου του δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, καθώς έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την άγρια δολοφονία του Α. Μ. από τον μέχρι πρότινος συνεργό του, Ι. Μ., φερόμενο ως φυσικό αυτουργό στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. 

Να σημειώσουμε πως ο φυλακισμένος ήταν αρκετά κοντά στον αρχηγό της ομάδας που κατηγορείται για το αποτυχημένο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του πρώην νομικού συμβούλου του ΛΑΓΗΕ, Γ. Α., ο οποίος κατηγορείται επίσης για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και για σειρά άλλων εγκλημάτων. Ο λόγος για τον περιβόητο Κ. Λ., έγκλειστος και αυτός στις φυλακές. 

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του φυλακσιμένου θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, όταν θα ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή και οι τοξικολογικές εξετάσεις. Θα διαπιστωθεί, δηλαδή, εάν ο θάνατος του οφείλεται στη χρήση ουσιών ή  σε δηλητηρίαση.