Εστειλε γράμμα σε ένα μπουκάλι από τη Μασαχουσέτη, έλαβε απάντηση εννέα χρόνια μετά από την Γαλλία

Ποιο ήταν το μήνυμα, ποιοι ο αποστολέας και ο παραλήπτης.
Μήνυμα σε μπουκάλι.
Μήνυμα σε μπουκάλι.

Το 2010, ο δεκάχρονος Μαξ Βρεντενμπεργκ έγραψε ένα γράμμα σε χαρτί, το τύλιξε, το έβαλε μέσα σε ένα μπουκάλι και το πέταξε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το μήνυμα συμπεριλάμβανε την διεύθυνση του σπιτιού του αγοριού, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα το γράμμα θα βρεθεί.

Ο Βρεντενμπεργκ έπρεπε να περιμένει εννέα χρόνια, μέχρι να ακούσει την είδηση που τον άφησε έκπληκτο. Ο 19χρονος -πλέον- φοιτητής ισχυρίζεται ότι είχε ξεχάσει την ύπαρξη του γράμματος μέχρι που ο πατέρας του έστειλε μια φωτογραφία του μηνύματος και την απάντηση σε αυτό. «Οι γονείς που πάντα φύλαγαν αντικείμενα από την παιδική μας ηλικία, οπότε δεν το σκέφτομαι και πολύ», δήλωσε την Δευτέρα στο CNN. «Ομως στη συνέχεια διάβασα το γράμμα του παραλήπτη και ένιωσα την καρδιά μου να σπάει».

Το γράμμα γράφτηκε στις 21 Αυγούστου 2010. Ο -τότε- μικρός Μαξ μαζί με τον πατέρα του πέταξαν το μπουκάλι στον ωκεανό στο Λονγκ Μπιτς στη Μασαχουσέτη. Μέσα από το γράμμα επιθυμούσε ο παραλήπτης να μάθει για τον Μαξ. «Μου αρέσουν τα μήλα, η παραλία, τα ζώα, τα αμάξια, το απώτερο διάστημα και το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε». Στο τέλος του μηνύματος έγραψε την διεύθυνσή του και μια παράκληση, ο παραλήπτης να του απαντήσει.

Το μπουκάλι βρέθηκε σε παραλία της Γαλλίας, ανάμεσα στο χωριό Κοντις και την κοινότητα Μιμιζαν. Ο παραλήπτης με το όνομα «Τζ. Ντιμπουά» απάντησε όταν βρήκε το γράμμα στις 10 Οκτωβρίου του 2010. «Θα διαρκούσε εννέα χρόνια να καλύψω τα 6000 χιλιόμετρα που μας χωρίζουν. Εχεις μεγαλώσει πολύ στο διάστημα αυτών των χρόνων: από 10 χρονών στα 19».

Ο Βρεντενμπεργκ σοκαρίστηκε. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιος τόσο ευγενικός θα του απαντούσε. Σχεδιάζει να επικοινωνήσει με τον παραλήπτη και να τον ευχαριστήσει για την απάντηση. «Το ξέρω ότι κάτι παρόμοιο δεν θα ξανασυμβεί στη ζωή μου», είπε.

Πηγή: CNN