Ετοιμάζεται αναθεωρημένο θεσμικό πλαίσιο Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας

Συναντήσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Έλενας Ράπτη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) Δρ. Ζοάο Μπρέντα.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από το 2013, εδώ και 10 χρόνια, από την προηγούμενη θητεία της Όλγας Κεφαλογιάννη ως υπουργού Τουρισμού, χρονολογείται η διάθεση της χώρας μας να δημιουργήσει ένα λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Μολονότι κινήσεις έγιναν τότε, αλλά και πριν μερικά χρόνια επί υπουργίας Χάρη Θεοχάρη, εντούτοις νόμος Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, επί της ουσίας, δεν υφίσταται.

Ο πρώην υπουργός Βασίλη Κικίλιας είχε υποσχεθεί ότι θα το φέρει στη Βουλή και ότι γίνονται επεξεργασίες, όμως αυτό δε συνέβη.
Και τώρα, η Όλγα Κεφαλογιάννη φέρνει ξανά στο τραπέζι αυτό που η ίδια είχε ξεκινήσει το 2013 με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, τότε υπουργό Υγείας.

Με αφορμή, λοιπόν, την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, συναντήθηκαν με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) Δρ. Ζοάο Μπρέντα, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να συνδράμει το Υπουργείο Τουρισμού στις δράσεις του.

Επιπλέον, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού για θέματα που αφορούν στην υγεία των εργαζομένων του Τουρισμού, στην ποιότητα της παροχής υπηρεσιών και στη συνεργασία με άλλες χώρες στον τομέα του Τουρισμού Υγείας.

Υπουργείο Τουρισμού

Η Έλενα Ράπτη ενημέρωσε τον Ζοάο Μπρέντα για τον νόμο 4859/22 για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, του οποίου ήταν εισηγήτρια, και τη συμβολή του στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας.

Συζήτησαν για τις πτυχές του Ιατρικού Τουρισμού που η Ελλάδα σήμερα προσφέρει με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων: η πλαστική και αισθητική χειρουργική, η μεταμόσχευση μαλλιών, οι οδοντιατρικές θεραπείες, οι ορθοπεδικές θεραπείες, καθώς και τομέας του τουρισμού ευεξίας (well being).

Επιπροσθέτως, ο Ζοάο Μπρέντα ενημερώθηκε από την υφυπουργό για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Τουρισμού, και το ποσό των 28 εκατομμυρίων που θα επενδυθούν στον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας.

Ο απεσταλμένος του Π.Ο.Υ, παρέλαβε και το αίτημα του γραφείου του Π. Ο. Υ στην Αθήνα, για τη διοργάνωση στην Ελλάδα του Πρώτου Συμβουλίου της Συμμαχίας για τον Τουρισμό Υγείας του Π.Ο.Υ.