ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2021 08:32 EET | Updated 11/01/2021 08:33 EET

Έτοιμοι για τα πάντα οι Δημοκρατικοί: Νέα αποπομπή εάν ο Πενς δεν επικαλεστεί την 25η τροπολογία

Τι επιβεβαίωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

ASSOCIATED PRESS

Έτοιμοι για τα πάντα οι Δημοκρατικοί δηλώνουν οι Δημοκρατικοί προκειμένου να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. Αυτό επιβεβαίωσε και η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι. Όπως είπε, είναι έτοιμη να προχωρήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες σε ταχείες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η απομάκρυνση από το αξίωμα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της παραπομπής του, μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη.

Αρχικά η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί να συζητήσει και να ψηφίσει, σήμερα Δευτέρα, απόφαση που καλεί τον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και την κυβέρνηση να προχωρήσει στην παύση του Τραμπ. Ο Πενς, με βάση το κείμενο αυτό, θα αναλάβει υπηρεσιακός πρόεδρος ως την 20ή Ιανουαρίου, οπότε έτσι και αλλιώς την προεδρία θα αναλάβει ο εκλεγμένος Τζο Μπαίντεν. 

ASSOCIATED PRESS

Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα κατατεθεί «σχέδιο νόμου για τη διαδικασία παραπομπής» του Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων — πιθανόν την Τρίτη — πρόσθεσε η κυρία Πελόσι σε επιστολή της προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών.