ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/03/2020 13:01 EET | Updated 20/03/2020 16:58 EET

Όγδοος νεκρός από τον κορονοϊό

Μερικές ώρες αφού έγινε γνωστός ο θάνατος του έβδομου.

EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Οκτώ είναι πλέον οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού.

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι κατέληξε από την Covid - 19 στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» ένας άνδρας ηλικίας 80 ετών που έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχε πεθάνει το έβδομο θύμα του ιού: Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, πρόκειται για ηλικιωμένο άντρα, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στην Κοζάνη.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 464, ενώ 78 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 16 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.  

Όπως είπε ο Σ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος της ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 68 έτη και των διασωληνωμένων τα 69. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σημερινά δεδομένα  φαίνονται να στηρίζουν τις στατιστικές μελέτες/ εκτιμήσεις που έρχονται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την έδρα Υγιεινής και Επιδημιολογίας και την καθηγήτρια κ. Σύψα ότι τουλάχιστον 2-3.000 πολίτες έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό. Σχετικά με την επιτήρηση και τα περί απόκρυψης του αριθμού κρουσμάτων, ο κ. Τσιόδρας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθούμε την επιδημία όσο πιο καλά μπορούμε, με στρατηγική ιεράρχησης ελέγχου αλλά και δειγμάτων επιτήρησης που προτείνεται ευρωπαϊκά.