Έβγαλε ένα εκατομμύριο δολάρια πουλώντας NFT selfie

Φοιτητής από την Ινδονησία έβγαζε καθημερινά selfie για πέντε χρόνια. Σήμερα αυτές κοστίζουν 1εκατ. δολάρια.
Sultan Gustaf Al Ghozali/twitter
Sultan Gustaf Al Ghozali/twitter
Sultan Gustaf Al Ghozali/twitter

Ενας φοιτητής από την Ινδονησία κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος πουλώντας τις selfies του ως NFTs,με την αξία τους να φτάνει πλέον το 1 εκατομμύριο Δολάρια.

Ο λόγος γίνεται για τον 22χρόνο Sultan Gustaf Al Ghozali από την πόλη Semarang, ο οποίος είχε ξεκινήσει ένα φιλόδοξο project το 2017, βγάζοντας καθημερινά μια φωτογραφία του εαυτού του για πέντε συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 2021.

Ο νεαρός φοιτητής πληροφορικής φωτογραφιζόταν να κάθεται απλά μπροστά από τον υπολογιστή του σχετικά ανέκφραστος. Παρότι οι φωτογραφίες του δεν έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, η συλλογή του δημιούργησε μεγάλο πάταγο στην πλατφόρμα πώλησης NFTs, OpenSea, με αποτέλεσμα να πουληθούν όλες.

Η αρχική τιμή για κάθε φωτογραφία ήταν 0.001 ETH δηλαδή περίπου 3 δολάρια, ωστόσο από τότε έχει αυξηθεί ραγδαία. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε αύξηση 2,400% και πλέον η φθηνότερη selfie του Ghozali κοστίζει 0.247 ETH ή περίπου 806 Δολάρια. Μιας και συνολικά υπάρχουν 933 φωτογραφίες, η συνολικά τους αξία έφτασε το λιγότερο τις 751.000 Δολάρια.

Η ανώτερη τιμή που πουλήθηκαν οι Selfies έφτασαν τα 0.9 ETH ή περίπου 3.000 Δολάρια, σύμφωνα με μια αναφορά Lifestyle Asia.

Ο Sultan Gustaf Al Ghozali έμεινε έκπληκτος, δηλώνοντας στο Twitter πως δεν σχεδίαζε αρχικά να πουλήσει τις φωτογραφίες και ο μόνος λόγος που το έκανε ήταν για κάνει ένα βίντεο μεταμόρφωσης. Τέλος, ο Ghozali ζήτησε από τους αγοραστές αν γίνεται να μην καταχραστούν τις φωτογραφίες του, για να μην απογοητευτούν οι γονείς του.

Παρά την πρόσφατη υποτονική απόδοση της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων, η αγορά NFT και η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών blockchain συνεχίζουν να καταγράφουν υψηλούς όγκους συναλλαγών.

Πηγή: CoinTelegraph

Δημοφιλή