Φαντάζεστε τον Tarantino σκηνοθέτη του LOTR; Ο Weinstein απειλούσε να τον προσλάβει στη θέση του Peter Jackson

Νέο βιβλίο αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός παραγωγός ήθελε τον Peter Jackson να μετατρέψει την ιστορία του Tolkien σε μια και μοναδική δίωρη ταινία
imdb

Ο Harvey Weinstein απειλούσε τον σκηνοθέτη της δημοφιλούς κινηματογραφικής τριλογίας «The Lord of the Rings», Peter Jackson ότι θα τον αντικαταστούσε ο Quentin Tarantino, αν δεν γύριζε το όραμά του για τη μεταφορά του βιβλίου του J.R.R Tolkien σε μια δίωρη ταινία.

Ένα νέο βιβλίο του βρετανού σεναριογράφου Ian Nathan με τίτλο «Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth», αποκαλύπτει ότι ο Weinstein πίστευε ότι ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης «σπατάλησε» 12 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή ενός σεναρίου για δυο ταινίες.

«Ο Harvey έλεγε: “Είτε θα το κάνεις ή δεν θα το κάνεις, αλλιώς είσαι εκτός. Και θα βάλω αμέσως τον Tarantino να γυρίσει την ταινία», είπε στον συγγραφέα ο Ken Kamins, παραγωγός που δούλεψε με τον Weinstein στο πρότζεκτ.

Ο Jackson είπε ότι είχε ένα σημείωμα από τον Jack Lechner, τον διευθυντή παραγωγής της εταιρείας του Weinstein, Miramax με ημερομηνία 17 Ιουνίου 1998. Το σημείωμα έδινε οδηγίες για μια διαφορετική προσέγγιση, που θα ξετύλιγε την ιστορία σε μια μόνο ταινία.

Αυτό θα σήμαινε ότι στην ταινία θα υπήρχαν πολλές και σημαντικές ελλείψεις στην αφήγηση. Όταν οι παραγωγοί και υπεύθυνοι δεν δέχθηκαν την εκδοχή του Jackson, ο σκηνοθέτης πήγε σε άλλη εταιρεία, την New Line Cinema όπου και γύρισε την ταινία σε τρία μέρη: The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) και The Return of the King (2003).

Πηγή: The Guardian