Φυσικό και αστικό τοπίο σε μια απίθανη σύνθεση από εμπνευσμένο street artist

Ο βραζιλιάνος Φάμπιο Γκόμες Τριντάντε αξιοποιεί ολάνθιστα δέντρα ως «φυσικά μαλλιά» στα μοντέλα του.
Instagram / fabiogomestrindade
Instagram / fabiogomestrindade
Instagram / fabiogomestrindade

Ο βραζιλιάνος καλλιτέχνης δρόμου Φάμπιο Γκόμες Τριντάντε αξιοποιεί ολάνθιστα δέντρα ως «φυσικά μαλλιά» για να ολοκληρώσει πορτρέτα κοριτσιών και γυναικών και οι τοιχογραφίες του είναι μια γλυκιά ανάμνηση που αξίζει να κρατήσουμε από ένα δύσκολο 2021. Και, ταυτόχρονα, μια νότα αισιοδοξίας για τη χρονιά που ξεκίνησε.

Ο Τριντάντε συνδυάζει ζωγραφική και φύση για να δημιουργήσει ιδιαίτερα έργα τα οποία είναι ολοκληρωμένα όταν ο περαστικός βλέπει και τα δύο συστατικά μαζί. Με τη βοήθεια κλαδιών δέντρων που βρίσκονται πάνω από τις ζωηρόχρωμες τοιχογραφίες του, δημιουργεί πορτρέτα στα οποία μόνο ένα τμήμα του κεφαλιού είναι παρόν· το πρόσωπο και μέρος των μαλλιών. Ζευγαρωμένο, ωστόσο, με τα πολύχρωμα ολάνθιστα δέντρα και πράσινα φύλλα, το πορτρέτο αποκτά μια όμορφη κόμμωση. Αναντίρρητα, είναι έξυπνος και γοητευτικός ο τρόπος που ο βραζιλιάνος καλλιτέχνης συνδυάζει στοιχεία του αστικού περιβάλλοντος με το φυσικό περιβάλλον.

Σε ένα από τα πρόσφατα έργα του που ολοκλήρωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Τριντάντε εμπνεύστηκε από το πολύ νεαρής ηλικίας μοντέλο Ετζιπτ Σαράι. Με τη βοήθεια ροζ λουλουδιών, ζωγράφισε το νεαρό κορίτσι με άφρο λουκ.

Αιχμαλώτισε τα γλυκά, αδρά χαρακτηριστικά του προσώπου της Σαράι με βαφές σπρέι και με το δέντρο εξύψωσε την ομορφιά της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ