Φεστιβάλ Coachella: Επιστρέφει τον Απρίλιο χωρίς μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και τεστ

Το εξαιρετικά δημοφιλές φεστιβάλ συγκέντρωνε μέχρι την έναρξη της πανδημίας 125.000 θεατές.
Στη σκηνή του Coachella ο Έμινεμ και από κάτω το κοινό με τα κινητά ανά χείρας. 15 Απριλίου 2018. REUTERS/Mario Anzuoni TPX IMAGES OF THE DAY
Στη σκηνή του Coachella ο Έμινεμ και από κάτω το κοινό με τα κινητά ανά χείρας. 15 Απριλίου 2018. REUTERS/Mario Anzuoni TPX IMAGES OF THE DAY
Mario Anzuoni via Reuters

Οι διοργανωτές των Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών Coachella Valley και Stagecoach στην Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι θα άρουν τους περιορισμούς για την COVID-19 στις διοργανώσεις του 2022.

Στην ενημερωμένη σελίδα Υγείας και Ασφάλειας του διαδικτυακού τόπου του Φεστιβάλ Coachella ανέφερεται ότι δεν θα απαιτούνται εμβολιασμός, τεστ ή μάσκες «σύμφωνα με τις τοπικές οδηγίες».

Σημειώνεται ωστόσο, ότι αυτός ο κανόνας θα μπορούσε να ανατραπεί ανάλογα με «τους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς ή τοπικούς κυβερνητικούς φορείς και τους καλλιτέχνες» και ότι οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν δεδομένα όπως ενδεικτικά, «χωρητικότητα, διαδικασίες συμμετοχής και απαιτήσεις εισόδου, όπως απόδειξη εμβολιασμού ή/και αρνητικό τεστ COVID-19 και άλλα προστατευτικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική μάσκα προστασίας».

Η απόφαση άρσης των περιορισμών για την COVID-19 ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές των Φεστιβάλ αμέσως μετά τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας στην Καλιφόρνια.

Πάντως, στο twitter υπήρξαν αντιδράσεις με την ανακοίνωση της απόφασης για τη διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης.

Ένας χρήστης απάντησε στο tweet του Stagecoach: «Γιορτάζουμε τον θάνατο μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων; Είστε απίστευτοι». Άλλος έγραψε: «Με άλλα λόγια, το Coachella στήνει ένα event υπερμετάδοσης. Φοβερό» και κάποιος άλλος χρήστης σχολίασε ότι το φεστιβάλ «Θα μετονομαστεί σε Covidchella».

Στο εξαιρετικά δημοφιλές φεστιβάλ που συγκέντρωνε προ πανδημίας έως και 125.000 θεατές και ακυρώθηκε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της, θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων, ο Χάρις Στάιλς, η Μπίλι Άιλις και ο Κάνιε Γουέστ (Ye).

Το Φεστιβάλ Coachella θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου - 17 Απριλίου και 22 - 24 Απριλίου και το Stagecoach θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου - 1 Μαΐου.

Δημοφιλή