Φινλανδία: Σάλος με το άγριο πάρτι και τον έξαλλο χορό της πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν

«Τραγούδησα, χόρεψα, διασκέδασα. Ολα αυτά είναι νόμιμα» απαντά η ίδια.
Twitter/eskelinen_antti

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, δέχεται σφοδρή κριτική μετά από ένα βίντεο που τη δείχνει να κάνει πάρτι με τους φίλους της, το οποίο διέρρευσε στο διαδίκτυο την Τετάρτη.

Η 36χρονη ηγέτης, που έχει αναλάβει την εξουσία της χώρας από το 2019, καταγράφεται στο εν λόγω βίντεο να χορεύει, να πίνει και να διασκεδάζει.

«Αυτή είναι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Κάποιοι λένε ότι είναι ωραία… ίσως μεταξύ άλλων εφήβων. Αλλά υπεύθυνη ηγέτης για μια χώρα σε κρίση; Είναι μακράν η πιο ανίκανη πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ. Δεν ξέρει τίποτα. Πάρε το δερμάτινο σου μπουφάν και παραιτήσου. Ευχαριστώ» ήταν το άκρως καυστικό σχόλιο του Φινλανδού παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών, Αλέκσι Βαλαβουόρι.

Ενας άλλος σημείωσε: «Η Φινλανδία υποφέρει από υψηλές τιμές ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματιών φροντίδας ηλικιωμένων και έτσι περνάει η ηγέτιδά μας τον χρόνο της».

«Εθνικό χρέος: 134.300.130.518,10 ευρώ», τόνισε κάποιος άλλος.

Στον αντίποδα, κάποιοι έσπευσαν να την υπερασπιστούν ή ακόμη και να την αποθεώσουν, χαρακτηρίζοντάς την «σύμβολο προόδου».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, η Σάνα Μαρίν φαίνεται στα βίντεο με την καλλιτέχνιδα Αλμα και την αδερφή της Αννα, τη φωτογράφο και influencer Γιανίτα Αούτιο την παρουσιάστρια Τίνι Γουίκστρομ, την μουσικό Ιλόνα Ιλικόρπι, την ραδιοφωνική παραγωγό Καρολίνα Τουόμινεν τη στυλίστρια Βέσα Σίλβερ και και τη βουλευτή Ιμάρι Νούρμινεν.

Η απάντηση της Μαρίν

Σύμφωνα με την Μαρίν, τα βίντεο ήταν ιδιωτικά και καταγράφηκαν σε ιδιωτική κατοικία πριν από μερικές εβδομάδες. Η ίδια εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης το πρωί της Πέμπτης ότι γνώριζε πως βιντεοσκοπήθηκε, αλλά πίστευε ότι τα βίντεο θα παραμείνουν ιδιωτικά.

«Είμαι αναστατωμένη που αυτά τα βίντεο έγιναν γνωστά. Αφορούσαν εμένα σε μια βραδινή έξοδο με φίλους. Κάνοντας πάρτι - ακόμα και με θορυβώδη τρόπο - χορεύοντας και τραγουδώντας», εξήγησε ο Μάριν.

Η βραδιά είχε συνεχιστεί από το ιδιωτικό διαμέρισμα σε δύο ακόμη μπαρ στο Ελσίνκι, διευκρίνισε στα μέσα ενημέρωσης, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει ποιος μπορεί να διέρρευσε τα βίντεο.

Η πρωθυπουργός είπε ότι είχε καταναλώσει ήπια αλκοολούχα ποτά, αλλά όχι ναρκωτικά.

«Προσωπικά, δεν έπαιρνα ναρκωτικά, ούτε κατανάλωνα τίποτα άλλο εκτός από αλκοόλ. Χόρεψα, τραγούδησα και έκανα πάρτι - απολύτως νόμιμα πράγματα. Και δεν έχω βρεθεί ποτέ σε μια κατάσταση όπου να έχω δει ή να γνωρίζω άλλους που να χρησιμοποιούν ναρκωτικά», ξεκαθάρισε.

«Θέλω να δείξω ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι με συνηθισμένη ζωή σε αυτές τις θέσεις. Εχω οικογενειακή ζωή, έχω επαγγελματική ζωή και έχω ελεύθερο χρόνο να περάσω με τους φίλους μου. Σχεδόν το ίδιο με πολλούς ανθρώπους της ηλικίας μου» υπογράμμισε.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η διασκέδασή της απασχολεί την επικαιρότητα. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Φινλανδή πρωθυπουργός πέρασε μια βραδινή έξοδο σε ένα κλαμπ στο Ελσίνκι, αφήνοντας το επίσημο τηλέφωνο εργασίας της στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, δεν ενημερώθηκε για την έκθεσή της στον κορονοϊό και συνέχισε να απολαμβάνει τη βραδιά της, εκθέτοντας τους γύρω της σε κίνδυνο. Και σε εκείνη την περίπτωση έγινε δέκτης πύρινων επικρίσεων.

Δημοφιλή