Φλόριντα: Προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικό σκύλο, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά (βίντεο)

Τράβηξε το μαχαίρι με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά των ένστολων.
.
.
Facebook / Jacksonville Sheriff's Office

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ένας άνδρας που αποπειράθηκε να μαχαιρώσει αστυνομικό σκύλο έξω από ένα σπίτι στο Τζάκσονβιλ στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Απριλίου όταν η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο Μάτλεϊ Κλιμένκο κρατούσε όμηρο υπό την απειλή μαχαιριού την πρώην σύντροφό του.

Μετά από ώρες διαπραγματεύσεων οι αστυνομικοί κατάφεραν να βοηθήσουν την κοπέλα να βγει από το σπίτι με τον Κλιμένκο, ο οποίος είχε πολλά εκκρεμή εντάλματα, να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη βάζοντας το στα πόδια.

Στο σημείο κλήθηκε και ομάδα Κ-9 οι άνδρες της οποίας τον εντόπισαν στην αυλή ενός κοντινού σπιτιού.

Εκεί ήταν που αστυνομικός άφησε ελεύθερο τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για να ακινητοποιήσει τον Κλιμένκο ο οποίος τράβηξε το μαχαίρι με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά των ένστολων.

«Μην τον αφήσεις να τον μαχαιρώσει» ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς πριν να πέσουν οι πυροβολισμοί που προκάλεσαν τον θάνατο του Κλιμένκο. Ήταν έτοιμος να επιτεθεί στον σκύλο της αστυνομίας.

Ο Κλιμένκο είχε ιστορικό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας και η μητέρα και η αδερφή του είχαν καταθέσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του, σύμφωνα με την First Coast News.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι το περιστατικό διερευνάται για να διαπιστωθεί εάν ο πυροβολισμός του από τους αστυνομικούς ήταν δικαιολογημένος.