Φωτιά στη Συγγρού: Τρία άτομα με σοβαρά αναπνευστικά – Οι έρευνες για τα αίτια

Eίκοσι άτομα απεγκλωβίστηκαν συνολικά.
|

Συνολικά 20 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο.

Από αυτά τα τρία, δύο γυναίκες και ένας άντρας, διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι γυναίκες έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άντρας έχει αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Από τους 20 άντρες και γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν, οι δύο κατέβηκαν από το ξενοδοχείο με γερανοφόρο όχημα. Οι εγκλωβισμένοι τρομοκρατήθηκαν, καθώς έβλεπαν πυκνούς καπνούς, χωρίς να έχουν εικόνα για το πόσο μεγάλη είναι η φωτιά.

Eurokinissi

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πηγές από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρουν ότι «η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 1ο όροφο του ξενοδοχείου. Η φωτιά ξέσπασε σε συγκεκριμένο δωμάτιο, την ώρα που οι ένοικοι ήταν στο εσωτερικό του. Στο δωμάτιο υπάρχουν μαγειρικά σκεύη και ηλεκτρολογικές συσκευές. Το ένα σενάριο είναι να προκλήθηκε από το εσωτερικό του συγκεκριμένου δωματίου και το άλλο σενάριο ακριβώς έξω από το δωμάτιο, στο διάδρομο, από ηλεκτρολογική αιτία. Και αυτό διότι ο τοίχος που χωρίζει το δωμάτιο από το διάδρομο βρέθηκε καμμένος. Οι ένοικοι του δωματίου, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, ήταν οι πρώτοι που βγήκαν από το ξενοδοχείο».

Οι φλόγες ήταν περιορισμένης έκτασης. Όχι όμως και οι καπνοί, οι οποίοι ήταν έντονοι και πυκνοί λόγω των πολλών πλαστικών υλικών του ξενοδοχείου. Οι καπνοί ανέβαιναν προς τα πάνω, κυρίως μέσω του κλιμακοστασίου. Το γεγονός ότι τα περισσότερα παράθυρα ήταν κλειστά είχε ως αποτέλεσμα ο καπνός να φτάσει μέχρι τον 6ο όροφο και να αρχίσει να βγαίνει έξω από ανοιχτά παράθυρα που υπήρχαν εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι η φωτιά προκλήθηκε στον 6ο όροφο. Τα άτομα που εγκλωβίστηκαν ήταν από τον 1ο όροφο και πάνω, ακριβώς λόγω της ανόδου των πυκνών καπνών.

Eurokinissi

Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα το βράδυ στις 7, είναι προγραμματισμένη γιορτή σε χώρο του ξενοδοχείου, από την ιδιοκτησία, προκειμένου να εορταστεί μια επιτυχημένη χρονιά για την οικογένεια των Athenaum Hotels, που διατηρεί κι άλλη μονάδα στη Λ. Συγγρού.

HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece