Φωτιές: 41 δασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Σε ύφεση η φωτιά στη Λευκίμμη Κέρκυρας.
.
.
Eurokinissi

Στις 41 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 18.00 το Σάββατο μέχρι τις 18.00 την Κυριακή, με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο.

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στη Λευκίμμη Κέρκυρας είναι σε ύφεση. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για τη Δευτέρα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, Π.Ε. Θάσου)

Το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις.