Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα στο Πόρτο Γερμενό, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη

Προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο.
.
.
Eurokinissi

Καλή χαρακτηριζόταν από την Πυροσβεστική το βράδυ της Τρίτης η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό, ωστόσο πύρινα μέτωπα παρέμεναν σε άλλα σημεία της χώρας.

Όπως αναφέρθηκε, στο Πόρτο Γερμενό καίγεται καθαρά δασική έκταση, με τις επίγειες δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν και τη νύχτα: Ειδικότερα, επιχειρούσαν 150 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 42 οχήματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ και στην περιοχή Χάλαρα, στην Κέα. Η πυρκαγιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση, και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Η εικόνα της χαρακτηριζόταν επίσης ως καλή.

Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τη Δευτέρα στο Σερνικάκι Φωκίδας παρέμενε σε εξέλιξη, με αναζωπυρώσεις και επίγειες δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Κορακιά Αργολίδας και στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας.

Όπως είπε η ανθυποπυραγός Ραφαέλα Τζίμα, εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, σε έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μέσα στο 24ωρο.

Το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή, ενώ σε επιφυλακή επίσης, παραμένουν όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας, καθώςκαι για την Τετάρτη, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, την Στερεά Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο.

.
.
Πυροσβεστική