ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2019 16:53 EET

Γαλλία: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στους δρόμους για 17η εβδομάδα

Στο πλευρό τους και εργαζόμενοι στην παιδική φροντίδα

Philippe Wojazer / Reuters

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις διαδηλώσεις τους κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μακρόν τα «κίτρινα γιλέκα», που βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους του Παρισιού και άλλων πόλεων για 17η συνεχόμενη εβδομάδα.

Στις κινητοποιήσεις, όπως μεταδίδει το Reuters συμμετέχουν και εργαζόμενοι στην παιδική φροντίδα που εμφανίζονται ενάντιοι στη μεταρρύθμιση των επιδομάτων ανεργίας.

 

Εκτός από τη γαλλική πρωτεύουσα, διαμαρτυρίες έχουν προγραμματιστεί στη Μπορντό, την Τουλούζη και άλλες μικρότερες πόλεις. Οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο δεν λένε να κοπάσουν. Μετά τις επεισοδιακές συγκεντρώσεις του Δεκεμβρίου, οι πρόσφατες διαμαρτυρίες είναι πιο ειρηνικές, πάντως.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop, που διενεργήθηκε στις 7 και 8 Μαρτίου, το 54% των Γάλλων στηρίζουν ή βλέπουν με συμπάθεια τις κινητοποιήσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Μακρόν έχει καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του έως και 8% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο,σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos.

Πηγή: Reuters