ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/06/2017 09:23 EEST | Updated 07/06/2017 09:23 EEST

Γιατί δεν υπάρχουν μονόκεροι;

MadKruben via Getty Images
Unicorn in the forest photo realistic

Στο ερώτημα κατά πόσο οι μονόκεροι είναι αληθινοί απαντά με έναν ιδιαίτερο τρόπο ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», Τζακ Μπερνάρντ. Πρόκειται για ένα από τα ερωτήματα που έχει αναζητηθεί αμέτρητες φορές στο διαδίκτυο και η απάντηση είναι πολύ απλή: έτσι είναι η ζωή, ούτε τα δέντρα βγάζουν χαρτονομίσματα. Μόνο που ο Μπερνάρντ δίνει μια άλλη, πιο χιουμοριστική εξήγηση.

«Η προφανής απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι η γνωστή: έτσι είναι η ζωή. Όπως είχαν πει οι Rolling Stones “δεν μπορείς να έχεις πάντα αυτό που θέλεις”, αν και, καθώς το συγκρότημα πήρε όσα ήθελε κατά την διάρκεια της καριέρας του και όχι όσα χρειαζόταν (πχ αναγκαστική συνταξιοδότηση και άνετα παντελόνια), ίσως να μην έφερα το κατάλληλο παράδειγμα. Αν θες όμως ένα, να, πάρε ένα άλογο με ένα ψεύτικο κέρατο στο κεφάλι του – το καλύτερο που μπορούσαμε να σου δώσουμε», γράφει ο αρθρογράφος.

Στην συνέχεια όμως, αναλύει σε μεγαλύτερο βάθος το ερώτημα, διερωτώμενος γιατί ένα ανύπαρκτο πλάσμα υπάρχει παντού γύρω μας: «Υπάρχουν στην λαϊκή παράδοση εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο πολιτισμός της κοιλάδας του Ινδού τους είχε πάνω σε στάμπες (αν και υπήρξαν διάφορες απόψεις γιατί εάν πρόκειται για ταύρο, κάτι που με κάνει να ανησυχώ για το κατά πόσο στο μέλλον, μια φυλή εξωγήινων θα αναρωτηθεί κατά πόσο λατρεύαμε μια γριά γυναίκα με ένα μάτι και μισό πρόσωπο».

«Στην πραγματικότητα περιστοιχιζόμαστε από μονόκερους – ψεύτικες εικόνες του κόσμου που θα θέλαμε να έχουμε, όχι αυτού που έχουμε. Οι διαφημίσεις για σπίτια στο κεντρικό Λονδίνο δείχνουν εικοσάχρονους να γελούν, ενώ στην πραγματικότητα μόνο ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας ή Ρώσος ολιγάρχης θα μπορούσε να τα αγοράσει», γράφει για να προσθέσει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Βρετανία είναι ένα πολυπολιτισμικό χωνευτήρι διαφόρων φυλών και θρησκειών, ενώ στην πραγματικότητα ο περασμένος χρόνος μας έδειξε πόσο πολωμένοι και μη ανεκτικοί είμαστε».

Σε περίπτωση που πατήσατε στην είδηση για να μάθετε γιατί πράγματι δεν υπάρχουν μονόκεροι, σας έχουμε την απάντηση. Από βιολογικής άποψης, τα άλογα δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με τα ζώα που έχουν κέρατα, όπως είναι οι ρινόκεροι. Επομένως, δεν θα υπήρχε καμία χρησιμότητα για το είδος τους. Εξάλλου, τα άλογα αυτά θα ήταν τόσο αργά, καθώς το κέρατο στο μέτωπό τους θα τα επιβράδυνε σημαντικά.