ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2018 15:30 EET

Ινδία: Ευνούχισε άνδρα που κατηγορεί πως την παρενοχλούσε και τον πήγε στο νοσοκομείο

NurPhoto via Getty Images

Μια γυναίκα μέσης ηλικίας στην Ινδία επιτέθηκε σε άνδρα που φέρεται να την παρενοχλούσε και τον ευνούχισε πριν τον πάει στο νοσοκομείο για να σώσει τη ζωή του, ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Η κατηγορούμενη ζήτησε από δύο άνδρες την Τρίτη να παραπλανήσουν τον 25χρονο έτσι ώστε να πάει σε ένα απομονωμένο μέρος στα προάστια του Μουμπάι, όπου οι τρεις τους του επιτέθηκαν, και η γυναίκα του έκοψε τα γεννητικά όργανα με ένα κουζινομάχαιρο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε κατάθεσή της στην αστυνομία, η 42χρονη είπε πως το θέμα ήταν γείτονάς της και την είχε παρενοχλήσει πολλές φορές- οπότε και αποφάσισε να «του δώσει ένα μάθημα» δήλωσε στο Reuters.

Ωστόσο, όταν η ίδια συνειδητοποίησε πως κινδύνευε να πεθάνει, τον πήγε στο νοσοκομείο. Τόσο το μαχαίρι όσο και τα κομμένα όργανα εντοπίστηκαν και ανακτήθηκαν από την αστυνομία.

Η κατάστασή του, σύμφωνα με γιατρό, παραμένει κρίσιμη. Η γυναίκα και οι δύο συνεργοί της έχουν συλληφθεί, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα.

Η σεξουαλική βία και παρενόχληση γυναικών αποτελεί μεγάλο ζήτημα στην Ινδία τα τελευταία χρόνια, και τόσο η αστυνομία όσο και οι κυβερνήσεις έχουν δεχτεί έντονη κριτική για αυτό που εκλαμβάνεται ως ανικανότητα να κρατήσουν τους δρόμους ασφαλείς.