ΔΙΕΘΝΕΣ
01/07/2019 10:07 EEST | Updated 01/07/2019 11:53 EEST

Ισχυρή έκρηξη και ανταλλαγές πυρών στην Καμπούλ

Στους 100 οι τραυματίες.

ASSOCIATED PRESS

Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας αντάλλασσαν νωρίς τη Δευτέρα πυρά με ενόπλους που είχαν εισέλθει σε κτίριο στην πρωτεύουσα, Καμπούλ, αφού φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε εγκαταστάσεις του υπουργείου Άμυνας εν ώρα αιχμής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 ατόμων, περιλαμβανομένων 35 παιδιών, ανέφεραν οι αρχές.

Για ώρες μετά την επίθεση, πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονταν στην περιοχή, που είχε αποκλειστεί από ειδικές δυνάμεις. Τουλάχιστον τρεις ένοπλοι εισήλθαν σε κτίριο κοντά στο υπουργείο Άμυνας μετά την έκρηξη, είπε κυβερνητικός αξιωματούχος. 

«Ένοπλοι εισήλθαν σε κτίριο και συγκρούονται με τις αφγανικές δυνάμεις μετά την ισχυρή έκρηξη» είπε ο Νασράτ Ραχίμι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. 

«Στόχος ήταν τεχνική εγκατάσταση του υπουργείου Άμυνας» είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ισλαμιστών εξτρεμιστών. 

Αφγανοί αξιωματούχοι είπαν ότι φορτηγό φορτωμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά στο τμήμα μηχανικών και επιμελητείας του υπουργείου. Περίπου 100 άνθρωποι μεταφέρθηκαν το νοσοκομείο, είπε ο Ουαχιντουλάχ Μαγιάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αλλά δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς. 35 μαθητές τραυματίστηκαν, είπε ο Νιματουλάχ Χαμντάρντ, διευθυντής ενός κοντινού ιδιωτικού σχολείου. 

Sponsored Post