ΔΙΕΘΝΕΣ
04/08/2019 08:17 EEST

Ισπανία: Αστυνομικός αφοπλίζει με εντυπωσιακό πλονζόν άνδρα που κραδαίνει ματσέτα

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν το περιστατικό.

Twitter/JupolNacional

Θέμα συζήτησης έχει γίνει στην Ισπανία ένας ηρωικός αστυνομικός που με περίσσιο θάρρος και αξιοθαύμαστες δεξιότητες κατάφερε να αφοπλίσει έναν επικίνδυνο άνδρα οπλισμένο με ματσέτα.

Οι συνάδελφοί του είχαν περικυκλώσει τον ύποπτο, που βρισκόταν μέσα σε συντριβάνι και κράδαινε το αιχμηρό αντικείμενο, αποσπώντας του την προσοχή.

Τότε ο γενναίος ένστολος βρήκε την ευκαιρία, σύμφωνα με το RT, και χίμηξε πάνω στον ανυπάκουο άνδρα με εντυπωσιακό πλονζόν, ρίχνοντας τον κάτω.

Το δραματικό περιστατικό καταγράφηκε καρέ-καρέ από αυτόπτες μάρτυρες σε βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Τετάρτη περίπου στις 5:40 μ.μ. τοπική ώρα στην περιοχή Βιλαβέρντε της Μαδρίτης.

Ολα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί θέλησαν να κάνουν έλεγχο στον ύποπτο άνδρα. Εκείνος τους πέταξε το σακίδιό του και έγινε βίαιος, προσπαθώντας να τους μαχαιρώσει πολλές φορές με τη ματσέτα. Εντούτοις, με τη βοήθεια ενισχύσεων, η αστυνομία κατάφερε να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο και να συλλάβει τον άνδρα.

Την παράσταση έκλεψε, πάντως, το άλμα του αστυνομικού που εξουδετέρωσε τον ματσετοφόρο. Ενας άλλος αξιωματικός στη συνέχεια κατάφερε να του αποσπάσει τη φονική λεπίδα, προτού βλάψει κάποιον από τους αστυνομικούς.

Ο άνδρας, με αφρικανική καταγωγή, έχει στο ενεργητικό του 20 συλλήψεις  για διάφορα εγκλήματα. Εχει καταδικαστεί, επίσης, δύο φορές για επιθέσεις φυλετικού-ρατσισικού χαρακτήρα.

Πηγή: RT

Sponsored Post