ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2019 12:46 EEST

Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί πισώπλατα 15χρονο Παλαιστίνιο που του έχουν δέσει χέρια και μάτια

Υποστηρίζουν πως πέταξε πέτρες και μετά προσπάθησε να διαφύγει.

haaretz/youtube

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν έναν παλαιστίνιο έφηβο, στον οποίο είχαν δέσει τα χέρια και του είχαν δέσει τα μάτια με ένα μαντίλι. Οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι μετείχε σε ταραχές και πως προσπάθησε να διαφύγει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Τουγκού και μάρτυρες αυτούς ήταν κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται νότια της Βηθλεέμ στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι επέστρεφαν από μια κηδεία. Αυτοί μάλιστα τράβηξαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το αποτρόπαιο σκηνικό.

Ο 15χρονος Οσάμα αλ-Μπαντάν δέχθηκε δύο σφαίρες σε κάθε πόδι, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του παιδιού, Αλί στο CNN.

Το θύμα εμφανίζεται να έχει τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, τα μάτια δεμένα με ένα μαντίλι και ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τους τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτης ένας εξ αυτών τον πυροβολεί με πισώπλαταεξηγεί ο Aλι αλ Μπαντάν.

 

«Τέθηκε υπό κράτηση από τους στρατιώτες αλλά δεν είχε κάνει τίποτα. Τον κατηγόρησαν ότι έριχνε πέτρες, είμαι σίγουρος ότι δεν το έκανε, δεν έχει τίποτα να κρύψει και θα το παραδεχόταν είχε πετάξει πέτρες. Είναι όμως λόγος για να τον πυροβολήσουν;».

Μετά τους πυροβολισμούς οι ισραηλινοί στρατιώτες ανακτούν τον έλεγχο ενώ κάποιοι Παλαιστίνιοι σπεύδουν να δουν τι έχει συμβεί και να βοηθήσουν τον 15χρονο συμπατριώτη τους. Οι στρατιώτες ακούγονται να απειλούν πως «όποιος πλησιάσει θα φάει μια σφαίρα στο κεφάλι».

haaretz/youtube

 

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό. Επισημαίνεται ωστόσο πως νωρίτερα πολλοί κάτοικοι της περιοχής Τουγκού είχαν παρευρεθεί στην κηδεία μιας δασκάλας η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μετά την κηδεία Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες σε ισραηλινούς στρατιώτες «θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών αλλά και των ενστόλων». Οι στρατιώτες απάντησαν κάνοντας χρήση μέσων διασποράς του πλήθους και συνέλαβαν ένα άτομο που όμως προσπάθησε να διαφύγει και τελικά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τον πυροβόλησαν, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: CNN

Sponsored Post