Ιστότοπος γνωριμιών μόνο για γιατρούς πυροδοτεί διαμάχη

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι οι γιατροί όλων των θρησκειών, καστών και γεωγραφίας μπορούν να εγγραφούν, αλλά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ινδία.
.
.
Medico Life Partner

Το Medico Life Partner, ένας ινδικός ιστότοπος γνωριμιών που δέχεται μόνο γιατρούς, πρόσφατα πυροδότησε διαμάχες στο διαδίκτυο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι προωθεί τον ταξικισμό.

Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να βρείτε τον σύντροφο ζωής που να μοιράζεται το επάγγελμά σας; Λοιπόν, αν τύχει να είσαι γιατρός, είσαι τυχερός!

Το Medico Life Partner είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία αντιστοίχισης που στοχεύει να βοηθήσει άνδρες και γυναίκες γιατρούς να βρουν «συντρόφους υψηλής ποιότητας» που μοιράζονται το επάγγελμά τους.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι οι γιατροί όλων των θρησκειών, καστών και γεωγραφίας μπορούν να εγγραφούν, αλλά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ινδία, από όπου προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.

Το Medico Life Partner προσφέρει μια ποικιλία επιλογών εγγραφής, από το δωρεάν πρόγραμμα «δεν συνιστάται» που δεν σας επιτρέπει να βλέπετε τα στοιχεία επικοινωνίας άλλων χρηστών ή τα απεσταλμένα μηνύματα, έως μια ποικιλία πληρωμένων προγραμμάτων που κυμαίνονται από 3.825 ρουπίες (49 δολάρια ) σε 18.900 ρουπίες (243 δολάρια). Μην ανησυχείτε, είναι γιατροί, μπορούν να το αντέξουν οικονομικά…

«Ο γάμος είναι η μεγαλύτερη απόφαση στη ζωή κάποιου, καθώς και για την οικογένεια. Συνιστάται ιδιαίτερα να επιλέξετε τον σύντροφο της ζωής σας και να βρείτε την αγάπη των ονείρων σας μέσα από μια καλά μελετημένη και λογική διαδικασία», αναφέρει η περιγραφή του Medico Life Partner.

«Οι παρούσες λύσεις στο διαδίκτυο, αν και πολλές δεν είναι ακόμα σε θέση να παρέχουν ικανοποιητικές επιλογές, ειδικά σε μορφωμένα, προοδευτικά άτομα και οικογένειες με καλό υπόβαθρο».

Δεν είναι η πιο γραμματικά σωστή περιγραφή ιστότοπου γνωριμιών που έχω διαβάσει ποτέ, αλλά καταλαβαίνετε το νόημα. Ο γάμος δεν έχει να κάνει με την αγάπη, είναι μια «καλά μελετημένη και λογική διαδικασία», οπότε, αν έχεις καταφέρει να γίνεις γιατρός, καλύτερα να βρεις κάποιον που έκανε το ίδιο. Και εκεί έγκειται η διαμάχη γύρω από το Medico Life Partner.

Σύμφωνα με μια κριτική ενός αστεριού, υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με τους περισσότερους από τους 21.000 λογαριασμούς στο Medico Life Partner καθώς δείχνουν ότι είναι ψεύτικοι, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Δεν είναι όλα άσχημα, όμως. Κάποιοι λένε ότι το να παντρεύονται οι γιατροί στο πλαίσιο του επαγγέλματός τους είναι πραγματικά πολύ βολικό, και άλλοι είπαν ότι περιμένουν παρόμοιες διαδικτυακές πλατφόρμες γνωριμιών για δικηγόρους και μηχανικούς.