Κλέφτες επιστρέφουν 16 αγαλματίδια σε ινδικό ναό γιατί κατατρέχονταν από εφιάλτες

Ένα από τα κλοπιμαία ειδώλια ήταν φτιαγμένο από Ασχαντάτου, ένα κράμα οκτώ μετάλλων, και ζύγιζε πέντε κιλά.
NARINDER NANU via Getty Images

Τα μέλη μιας συμμορίας ληστών επέστρεψαν πeρισσότερα απο δώδεκα είδωλα που είχαν κλέψει από αρχαίο ινδουιστικό ναό στην Ινδία, παραδεχόμενοι πως μετά το έγκλημα κατατρύχονταν από εφιάλτες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την περασμένη εβδομάδα, η συμμορία κατάφερε να κλέψει 16 αγαλματίδια από τον, τριακοσών ετών, ναό του Μπαλάζι, μιας μετενσάρκωσης του Βίσνου, στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το βράδυ της Δευτέρας, άφησαν τα 14 από αυτά κοντά στο σπίτι τού ιερέα του ναού.

«Άφησαν επίσης και μια επιστολή ομολογίας όπου έλεγαν πως επιστρέφουν τα αγαλματίδια καθώς είχαν εφιάλτες» γνωστοποίησε ο επιθεωρητής Ρατζίβ Σινγκ, προσθέτοντας πως στο σημείωμά τους ζητούσαν συγχώρεση.

«Δεν μπορούσαμε να κοιμηθούμε, να φάμε και να ζήσουμε ήσυχοι. Μπουχτίσαμε με όλους αυτούς τους εφιάλτες και σας επιστρέφουμε τα πολύτιμά αντικείμενά σας» φέρεται να έγραφαν στο σημείωμά τους.

Ένα από τα κλοπιμαία ειδώλια ήταν φτιαγμένο από Ασχαντάτου, ένα κράμα οκτώ μετάλλων, και ζύγιζε πέντε κιλά. Η λεία περιλάμβανε επίσης αργυρά διακοσμητικά που χρησιμοποιούνταν για τον στολισμό των θεοτήτων.

Οι ληστές δεν έχουν αναγνωριστεί και, ασφαλώς, ούτε συλληφθεί.

Πηγή: Guardian