Ιταλία: Βουλευτής θήλασε το μωρό της στο κοινοβούλιο (εικόνα)

Οι υπόλοιποι βουλευτές ξέσπασαν σε χειροκρότημα.
via Associated Press

Ένα μωρό πήρε θέση στα έδρανα του ιταλικού κοινοβουλίου για πρώτη φορά την Τετάρτη, όταν η βουλευτής Τζίλντα Σπορτιέλο θήλασε τον γιο της Φεντερικό στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκαλώντας το χειροκρότημα των συναδέλφων της.

Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όχι όμως στην παραδοσιακά ανδροκρατούμενη πολιτική σκηνή της Ιταλίας, κάτι που υπογράμμισε ο προεδρεύων της συνεδρίασης στη Κάτω Βουλή.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο με την υποστήριξη όλων των κομμάτων. Τις καλύτερες ευχές στον Φεντερίκο για μια μακρά, ελεύθερη και ειρηνική ζωή», δήλωσε ο Τζόρτζιο Μούλε και πρόσθεσε: «Ας μιλάμε πιο σίγα εφεξής».

Τον προηγούμενο Νοέμβριο, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής επέτρεψε στις γυναίκες βουλευτές να θηλάζουν τα μωρά τους στην αίθουσα έως ότου συμπληρώσουν τον πρώτο χρόνο ζωής τους.

«Πάρα πολλές γυναίκες σταματούν να θηλάζουν νωρίτερα, όχι από επιλογή, αλλά μάλλον επειδή αναγκάζονται να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας», δήλωσε η Σπορτιέλο, βουλευτής από το αριστερό Κίνημα 5 Αστέρων.

Η Τζόρτζια Μελόνι ανέλαβε τον Οκτώβριο καθήκοντα ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, αλλά περίπου τα δύο τρίτα των βουλευτών της χώρας είναι άνδρες.

Παρότι ο θηλασμός αυτός ήταν ο πρώτος στο ιταλικό κοινοβούλιο, πριν από 13 χρόνια η Λίτσια Ροντζούλι, σήμερα γερουσιαστής του Forza Italia, θήλασε την κορούλα της στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δημοφιλή