Κακοκαιρία: Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή, κλειστά στη Ζάκυνθο και Δωδεκάνησα

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
EUROKINISSI

Aύριο, Παρασκευή 27/1, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή» δήλωσε, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κοπάσουν τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Πέμπτη 26/1, δόθηκε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία των εσπερινών, αλλά και των σχολείων όπου πραγματοποιούνται απογευματινά μαθήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο.

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν για μια ακόμα ημέρα όλα τα σχολεία της Ζακύνθου, με απόφαση του δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη, εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ο κ. Αρετάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ′ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδυεση σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Με μήνυμα 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων το απόγευμα της Πέμπτης (26/1), η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ ανακοινώθηκε πως κλειστές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Πηγή: ΕΡΤ, ertnews.gr

Δημοφιλή