Συμμορία κακοποιών ρήμαζε σπίτια στα προάστια της Αττικής

Η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.
|
Eurokinissi

Τουλάχιστον τριάντα κλοπές και απόπειρες διαρρήξεων κατοικιών σε Αυλώνα, Μαλακάσα, Συκάμινο και Μαρκόπουλο κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα μέλη σπείρας κακοποιών, την οποία εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού.

Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια συναδέλφων τους από διάφορες υπηρεσίες πραγματοποίησαν επιχείρηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου συνέλαβαν τρία μέλη της συμμορίας, η οποία βάσει της δικογραφίας συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2021.

ΕΛ.ΑΣ

Οι κατηγορούμενοι, με ορμητήριο τα Νεόκτιστα, φέρονται να χρησιμοποιούσαν ιδιόκτητο αυτοκίνητο, να χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο δρομολόγιο για να προσεγγίσουν τα σπίτια – στόχους τους και είχαν ιδιαίτερη προτίμηση στην αφαίρεση κυνηγετικών όπλων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· όχημα (επιχειρησιακό),

· κυνηγετικό όπλο,

· πλήθος ρολογιών και τιμαλφή,

· πλήθος κινητών τηλεφώνων, tablet και κάρτες SIM,

· πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών (τηλεοράσεις, ηχεία, παιχνιδομηχανές κλπ),

· πλήθος ηλεκτρικών εργαλείων και

· 370 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ

Η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100.000 ευρώ και σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, τα οποία αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, τελεσθείσες και σε απόπειρα από άτομα που έχουν ενωθεί για το σκοπό αυτό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση καθώς και ληστρική κλοπή.

ΕΛ.ΑΣ
Πήγαινε στην αρχική σελίδα