«Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2024» στον Πειραιά

Εντυπωσιακή εκδήλωση για τη γιορτή στη χρονιά του δράκου.

Ήταν μια από τις πιο μεστές, ουσιαστικές και καλοσχεδιασμένες παραστάσεις που έχω παρευρεθεί. Με την ευκαιρία του Κινεζικού Νέου Έτους του Δράκου (10 Φεβρουαρίου), ξεκίνησε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η σειρά εκδηλώσεων «Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά» για το 2024.

Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, μαζί με το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, έχουν προγραμματίσει κι άλλες εκδηλώσεις προκειμένου οι Έλληνες να γνωρίσουν την ιδιαίτερη χάρη των παραδοσιακών κινεζικών εορτών.

,
,
Dimitris Balis

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, λοιπόν, με πάνω από 400 Κινέζους και Έλληνες, γιορτάστηκε η κινέζικη πρωτοχρονιά. Παραδοσιακές τέχνες της Κίνας όπως ζωγραφική με ζάχαρη (καραμέλα) που με εντυπωσίασε απίστευτα ο Κινέζος δεξιοτέχνης, και κατασκευή χαρταετών αποτέλεσαν το καλοσώρισμα των επισκεπτών.

Πριν από την έναρξη της παράστασης ο Πρέσβης Σιάο Τζουντσένγκ απεύθυνε θερμές ευχές για το νέο έτος στην κινέζικη κοινότητα της Ελλάδας και στους Έλληνες φίλους.

Μίλησε για την ξεχωριστή σημασία του Έτους του Δράκου, που συμβολίζει ευημερία, πλούτο, ειρήνη, ζωή και αρμονία για τον λαό της Κίνας, ενώ ευχήθηκε οι σχέσεις Κίνας-Ελλάδας να κατακτήσουν νέα ύψη το 2024.

.
.
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΙΝΑΣ
..
..
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΙΝΑΣ

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, εξέφρασε, παράλληλα με τις ευχές, την επιθυμία του η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς να συνεχιστεί και να βελτιώνεται διαρκώς.

Επίσης, ο Πρέσβης Σιάο έδωσε δώρα για τη Γιορτή της Άνοιξης σε εκπροσώπους της κινέζικης παροικίας και Κινέζους που σπουδάζουν στην Ελλάδα.

Οσον αφορά στις παραστάσεις, το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου έστειλε μια ομάδα καλλιτεχνών υψηλού επιπέδου, οι οποίοι έδωσαν μια υπέροχη καλλιτεχνική παράσταση, με παραδοσιακή μουσική, χορό, Όπερα Kunqu, πολεμικές τέχνες κ.ά., επιδεικνύοντας το βάθος και την ποικιλία του κινέζικου πολιτισμού.

..
..
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΙΝΑΣ


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρεσβεία της Κίνας διοργάνωσε ακόμα δύο μεγάλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών και το μεγαλύτερο πάρκο ψυχαγωγίας στην Αθήνα, το Allou! Fun Park, που έχει ντυθεί στα χρώματα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

Η δε τελετή λήξης της Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 10 Φεβρουαρίου, με επίδειξη πυροτεχνημάτων. Εξάλλου, στις 22 Φεβρουαρίου, η Πρεσβεία, σε συνεργασία με την Ομάδα Λογοτεχνίας της Επαρχίας Sichuan και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει ακόμα μία ξεχωριστή εκδήλωση για την κινέζικη πρωτοχρονιά, αυτή τη φορά στη συμπρωτεύουσα.

..
..
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΙΝΑΣ

Δημοφιλή