Κάλεσμα Τσίπρα στις προοδευτικές δυνάμεις εν όψει ευρωεκλογών

Απορρίπτει την πρόκληση το ΚΙΝΑΛ.
|
Costas Baltas / Reuters

Κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για να αποτραπεί η επέλαση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, η Π.Γ. αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στην Κ.Ε του κόμματος ενός καλέσματος για τη δημιουργία ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου εν όψει ευρωεκλογών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, πρέπει γίνει κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικές, για ένα μέτωπο που θα αποτρέψει την επέλαση της ακροδεξιάς, με ότι συνέπειες έχει αυτό, καθώς και για να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία και οι συνέπειές τους.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, ο κ Τσίιπρας είπε πως στις 26 Μαΐου θα έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.

Απορρίπτει την πρόσκληση το ΚΙΝΑΛ

Πρόσκληση που απέρριψε άμεσα το ΚΙΝΑΛ. Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, τονίζεται ότι «οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωσή του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς».

Το Κίνημα Αλλαγής ταυτόχρονα υπογραμμίζει: «Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα