Καταδίκη του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκου Γεωργιάδη για παιδεραστία

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή. Πως σχολιάζει το Μαξίμου την απόφαση.
|
EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης 28 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον πρώην βουλευτή Νίκο Γεωργιάδη για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Γεωργιάδη για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή επιβάλλοντας του ποινή κατά συγχώνευση, καθώς η κατηγορία αφορά τρία ανήλικα παιδιά. Του επιβλήθηκε επιπλέον συνολική χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος δηλώνει αθώος

O πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναφορικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική. Με σθένος και παρρησία υποστήριξα και υποστηρίζω ότι είμαι αθώος. Η απόφαση ήταν προϊόν δικαστικής πλάνης καθώς από την όλη διαδικασία δεν προέκυψε το παραμικρό στοιχείο εις βάρος μου. Παρά ταύτα έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος πως στο Εφετείο θα δικαιωθώ».

Πως σχολιάζει το Μαξίμου την καταδίκη

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, πολιτικοποιεί την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη για παιδεραστία, καθώς η ΝΔ είχε δώσει πολιτική και νομική στήριξη στον φίλο και συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αφορμή την πρωτόδικη καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη από το Τριμελές Πρωτοδικείο για παιδεραστία, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού υπενθυμίζει πως η ΝΔ και η ηγεσία του κόμματος στήριζαν τον καταδικασμένο: «η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα.

• Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

• Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

• Ο Κώστας Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης».

«Προφανώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους «φίλους» του. Η καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του Κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα