ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/02/2019 10:55 EET | Updated 08/02/2019 11:32 EET

Καμμένος, Παπαχριστόπουλος και μία έδρα που ζητά παραλήπτη: Το μεγάλο παζάρι

Παίζουν καθυστερήσεις και ο Καμμένος δεν τον διαγράφει για να μιλήσει την Παρασκευή ως πολιτικός αρχηγός.

ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στο σίριαλ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ανά ώρα αλλάζει η καταμέτρηση των βουλευτών που απαρτίζουν το κόμμα. 

Ενώ, είχε γίνει γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του προτού ψηφίσει το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ αλλιώς θα τον διέγραφε, τελικά αποφάσισε να τον διαγράψει αργότερα, δηλαδή το βράδυ της Παρασκευής, για να «μην του αφαιρέσουν πραξικοπηματικά τον λόγο», όπως έγραψε σε ανάρτησή του. Ο κύριος Καμμένος θέλει να μιλήσει ως πολιτικός αρχηγός και αν κατέθετε το πρωί τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου, τότε θα μιλούσε ως απλός βουλευτής.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στέλνει μήνυμα με νόημα προς τον Πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι «ελπίζει να είναι μέσα, όταν μιλήσει σήμερα» στη Βουλή.

Επειδή το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα μετά την παραίτηση ή τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου, δεδομένου ότι τη θέση του θα πάρει ο Τέρενς Κουίκ που πλέον πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το ποιες μετακινήσεις θα μπορούσαν να σώσουν τα κοινοβουλευτικά προνόμια του κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στους ΑΝΕΛ, βουλευτών που αποχώρησαν, αρκεί όπως είπε «να μην έχουν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Για μας είναι θέμα αρχής όσοι έχουν ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην ανήκουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Σγουρίδης αναφέρεται, χωρίς να τους κατονομάζει, σε 3 πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι και δεν έχουν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Τον Γιώργο Λαζαρίδη, τον Δημήτρη Καμμένο και τον Νίκο Νικολόπουλο.

Ωστόσο, και οι τρεις έχουν πρόσφατα διαψεύσει οποιοδήποτε σενάριο επιστροφής τους. Ο μεν Νίκος Νικολόπουλος γιατί θα κατέβει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήμο της Πάτρας, ο δε Δημήτρης Καμμένος έχει πει δημοσίως σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιστροφής του, ενώ και ο Γιώργος Λαζαρίδης έχει πει ότι δεν γυρίζει πίσω.

Επιπλέον, θεωρείται απίθανο να μην δεχτεί την έδρα ο επιλαχών Τέρενς Κουίκ, έτσι ώστε να περάσει στη δεύτερη επιλαχούσα, Ελένη Σκλαβενίτη, η οποία θα στηρίξει τους ΑΝΕΛ. Και αυτό έχει μηδαμινές πιθανότητες γιατί, αν δεν πάρει ο Τέρενς Κουίκ την έδρα του Παπαχριστόπουλου, τότε η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα αθροίζει 151 βουλευτές, αλλά 150.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή παρέμβαση του κ. Καμμένου στη Βουλή, ο οποίος ήδη από το βράδυ της Πέμπτης έκανε λόγο για πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων.

Sponsored Post