ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/01/2019 21:47 EET

Καμμένος: Θα κάνω τα πάντα για να μην υπάρξουν 151 βουλευτές

Επανέλαβε την υπόσχεση στον Μητσοτάκη ότι θα υπογράψει πρόταση μομφής εάν εκείνος δεσμευτεί να μην πουληθεί το όνομα της Μακεδονίας

EUROKINISSI

Νέο προσκλητήριο προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη απηύθυνε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μέσω συνέντευξης του στο Star: Να δεσμευτεί δημόσια ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας, και εκείνος θα πάει τώρα στο γραφείο του και θα υπογράψει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Την εν λόγω πρόταση είχε κάνει και την Κυριακή, στη συνέντευξη Τύπου για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα παλέψει να μην υπάρξουν 151 βουλευτές που θα κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο «ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος τον όρο Μακεδονία», αλλά και ότι «παραμένει στη λύση για σύνθετη ονομασία», προσθέτοντας πως «διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία».

«Ο Τσίπρας να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από εμένα» 

Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χρήση του όρου Μακεδονία και υπογράμμισε ότι «θα κάνω οτιδήποτε προβλέπεται συνταγματικά για να μην περάσει η συμφωνία». «Και μόνος μου να μείνω τα ίδια θα λέω», τόνισε ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι «ήταν πάντα ειλικρινής σε εμένα, αλλά είχε υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από εμένα».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για αποστασία βουλευτών, ενώ αναφερόμενος στην Έλενα Κουντουρά, είπε πως «επιλέγει να μείνει υπουργός για λίγους μήνες». Είπε επίσης ότι «την κοπάνησαν» στην Κίνα τόσο η κ. Κουντουρά, όσο και ο Βασίλης Κόκκαλης, ενώ για τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε πως «όπως εγκαταλείπει εμάς, έτσι θα εγκαταλείψει και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτήρισε πάντως έντιμη η στάση του Θανάση Παπαχριστόπουλου να παραδώσει την έδρα, ενώ επεσήμανε ότι πλέον η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη του, γιατί συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καμμένος αρνήθηκε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι έχει κρυφή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα ώστε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ να παίξουν πολιτικά παιχνίδια. 

Sponsored Post