Καμπάνια για την ισότητα των φύλων στο Μετρό

Οι «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ιδρύθηκαν το 2019 σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα.
.
.
dinamiprosforas.gr

Οι Σταθερές Συγκοινωνίες και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ενώνουν τις δυνάμεις τους και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σχεδιάζουν και υλοποιούν μία ενημερωτική καμπάνια, που στόχο έχει την αφύπνιση σε θέματα ισότητας των φύλων.

Η καμπάνια, που φιλοξενείται στις Γραμμές 2 & 3 του Μετρό από τις 6 Μαρτίου και για τρεις εβδομάδες, παρακινεί τους επιβάτες να συμμετάσχουν στη συζήτηση που υπάρχει γύρω από την έμφυλη βία, την αυτοδιάθεση του σώματος, το ροζ φόρο, το μισθολογικό χάσμα και την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων. Παράλληλα, η καμπάνια υπενθυμίζει την επικρατούσα, δεκαετίες πριν, στάση της κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

Για τη ΣΤΑ.ΣΥ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της. H Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας και το Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία, τους πολίτες και το περιβάλλον, επεκτείνουν διαρκώς την δράση της, υλοποιώντας νέες ιδέες και συνάπτοντας συνεργασίες, με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων με το επιβατικό κοινό, αλλά και με το ανθρώπινο δυναμικό της.

Οι «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» ιδρύθηκαν το 2019 σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργία δράσεων, που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ίδιες και στην κοινωνία. Μέσα σε τέσσερα χρόνια, η κοινότητα των Υπέροχων Γυναικών αριθμεί περισσότερες από 190.000 χιλιάδες γυναίκες ως μέλη, ενώ έχει βραβευτεί με το GREEK INTERNATIONAL WOMEN AWARDS στην κατηγορία Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με το UK Alumni Awards in Social Action και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα EUclid Network της Ε.Ε. στις Top 100 Women Social Enterprises.

Δημοφιλή