Καναδή κάνει ρεκόρ Guinness για την χαμηλότερα τραγουδισμένη νότα

Ήταν η ΣΙ στα 34.21 hertz.

Η Καναδή τραγουδίστρια Τζόι Τσάπμαν από την πόλη Σάρρεϋ της Βρετανικής Κολομβίας, κατέχει και επίσημα πλέον το ρεκόρ Guinnesss για την Χαμηλότερα Τραγουδισμένη Νότα από Γυναίκα.

Και αυτό γιατί τραγούδισε τη νότα ΣΙ σε 34.21 hertz.

«Ήμουν στην χορωδία του σχολείου και της εκκλησίας, αλλά όταν μέτρησαν την φωνή μου για να δουν την έκταση της, συνειδητοποίησα ότι όχι μόνο θα μπορούσα να ανέβω εξαιρετικά ψηλά αλλά και χαμηλά», είπε στο Guinness World Records.

«Οι χορωδίες είναι γνωστό ότι έχουν έλλειψη στις αντρικές φωνές ανδρικές φωνές και έτσι γεννήθηκε το Joylow».

Η Τζόι Τσάπμαν ασχολήθηκε με τις χαμηλές νότες τα τελευταία χρόνια.

«Μου φάνηκε περέργο που οι δάσκαλοι φωνητικής που είχα δεν ήθελαν να τραγουδάω χαμηλές νότες. Φταάναμε μέχρι ένα σημείο και μετά σταματούσαμε γιατί μου έλεγαν πως τους τρόμαζε όταν πήγαινα χαηλότερα. Αλλά δεν ήξερα τον λόγο, ότι είχα κάτι το μοναδικό».

Αλλά με τη βοήθεια της ανιψιάς της, που είναι επίσης τραγουδίστρια, η Τζόι Τσάπμαν άρχισε να ψάχνει την χαμηλότερη δυνατή νότα που μπορεί να τραγουδήσει ένας άνθρωπος.

Η ανιψιά της ανακάλυψε ότι το 2019, η Βρετανίδα τραγουδίστρια Έλεν Λίχι τραγούδησε από μια νότα D5 έως D2 στα 72,5 hertz, αλλά ήταν πεπεισμένη ότι η θεία της Τζόι μπορούσε να την ξεπεράσει.

Η Τζόι Τσάπμαν είπε ότι είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να τραγουδήσει ακόμα χαμηλότερα και σκοπεύει να σπάσει το δικό της ρεκόρ πολύ σύντομα.

Popular in the Community