Καρά Τεπέ: 2,9 εκατ. για ενοικίαση της γης έως το 2025

Στα γεωτεμάχια που ανήκουν σε απογόνους γνωστής οικογένειας της παλιάς Μυτιλήνης, έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες, ενόψει της δημιουργίας ενός νέου ΚΥΤ.
Στην περιοχή έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες και να στήνονται σκηνές.
Στην περιοχή έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες και να στήνονται σκηνές.
Eurokinissi

Σύμφωνα με δυο χθεσινές (14.9.2020) αποφάσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια», δεσμεύονται 2,9 εκατομμύρια ευρώ για ενοικίαση γεωτεμαχίων στην περιοχή Καρά Τεπέ, έως το 2025.

Οπως διαβάζουμε στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Θράσσου Αβραάμ, στην ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.gr, στις εκτάσεις αυτές, που ανήκουν εξ αδιαιρέτως σε απογόνους γνωστής οικογένειας της παλιάς Μυτιλήνης, έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες και να στήνονται σκηνές, ενόψει της δημιουργίας ενός νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεσμεύονται 142.051 ευρώ για την ενοικίαση γεωτεμαχίων για τη λειτουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έως τις 31.12.2020. Επίσης, δεσμεύονται άλλα 2.750.000 ευρώ (550.000 ευρώ το χρόνο) για τη μίσθωση των ίδιων γεωτεμαχίων στην περιοχή Καρά Τεπέ.

″Τα γεωτεμάχια εκτείνονται πέραν του οικοπέδου του πεδίου βολής, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και φτάνουν μέχρι και πίσω από το σούπερ μάρκετ Lidl, σε επαφή, δηλαδή, από τη μια μεριά με επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου, από την παλιά ΕΦΑΜ μέχρι και το πεδίο βολής και από την άλλη μεριά, μέχρι τη θάλασσα” τονίζεται στο ρεπορτάζ.

″Το μέγεθος δε της όλης έκτασης, πολλές εκατοντάδες στρέμματα, συμπεριλαμβανομένης και της έκτασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δείχνει ότι θα είναι ένα τεράστιο ΚΥΤ, πολύ μεγαλύτερο από εκείνο της Μόριας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε άμεση επαφή με κατοικημένες περιοχές και πολλές δεκάδες επιχειρήσεις, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χωριό Παναγιύδα.”