Λέσβος: Αρχισε η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον νέο καταυλισμό, στο Καρά Τεπέ

Αναμένεται να στεγαστούν εκεί γύρω στα 3.000 άτομα.
.
.
Eurokinissi

Άρχισαν να εισέρχονται στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, οι πρώτοι πυρόπληκτοι που διέφυγαν από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας.

Οι πρώτοι 40 οδηγήθηκαν στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί. Ακολούθησε καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Αργότερα το απόγευμα εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα. Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν περί τους 3000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτοί οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων. Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Νωρίτερα έλαβαν χώρα εντάσεις όταν μετανάστες και πρόσφυγες έκαναν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το σημείο που έχει στήσει φραγμό η αστυνομία, στον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της Μυτιλήνης. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών .

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή