ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/06/2018 18:36 EEST | Updated 20/06/2018 18:42 EEST

Καταδίκη της άδειας στον Κουφοντίνα από την Τουρκία

Eurokinissi

Την απόφαση των αρχών για παροχή νέας διήμερης άδειας από τη φυλακή στον καταδικασμένο εκτελεστή της 17N, Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδίκασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται πως «το συμβάν αυτό ενισχύει τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος Δικαιοσύνης στην Ελλάδα»- αφήνοντας αιχμές για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος των Τούρκων διπλωματών Τσετίν Γιοργκού (1991) και Ομέρ Χαλούκ Σιπάγιογλου (1994).

«Τέτοια ανοχή σε έναν αιμοχαρή τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των μαρτύρων διπλωματών μας και των οικογενειών τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται πως το να δίνονται σε έναν τρομοκράτη τέτοια προνόμια είναι «απαράδεκτο».

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να μην προβούν σε ενέργειες που θα αποδυναμώσουν τη μάχη κατά της τρμοκρατίας και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την τιμωρία τρομοκρατών.