ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/06/2018 13:48 EEST | Updated 28/06/2018 19:32 EEST

Καταδίκη της βεβήλωσης του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από την πρεσβεία του Ισραήλ

Sooc

Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, με δύο tweets, καταδικάζει «κατηγορηματικά τη βεβήλωση και πάλι του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη, μια μεγάλη προσβολή στους 50.000 Έλληνες Θεσσαλονικείς Εβραίους που χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου».

 

Όπως σημειώνει ακόμα στο Twitter η ισραηλινή πρεσβεία: «τέτοιες ενέργειες από περιθωριακές εξτρεμιστικές ομάδες πρέπει να καταδικάζονται. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ελληνικές Αρχές εργάζονται για τον εντοπισμό των δραστών, ώστε να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

Η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: 

 «Λυπάμαι πολύ που κάποιοι αυτές τις μέρες επέτρεψαν η αγάπη για την Πατρίδα να λερωθεί με ρατσιστικό μίσος και φθόνο προς τον Συνάνθρωπο, με αποκορύφωμα τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, τις απειλές, και όλες τις υπόλοιπες ακρότητες που είναι φανερό ότι υποθάλπτει η Διαπλοκή για να καλυφθεί. Η προσπάθεια να καλλιεργηθεί η βία και ο φόβος, αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων να διασφαλιστεί η σταθερότητα και το Κράτος Δικαίου, που προστατεύουν όλους τους συμπολίτες μας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα προστατεύσουμε τη δημοκρατία, τα εθνικά συμφέροντα και την ιστορική μνήμη, με κάθε κόστος».