Καταιγίδα Μιγκέλ: Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία που σαρώνει τις γαλλικές ακτές

Μεγάλα προβλήματα σε Ισπανία και Ολλανδία από τους ισχυρούς ανέμους που φτάνουν τα 150 χλμ/ώρα.
SEBASTIEN SALOM-GOMIS via Getty Images

Οι ισχυροί άνεμοι ταχύτητας έως και 129 χλμ/ώρα, που σαρώνουν τις δυτικές ακτές της Γαλλίας, ανέτρεψαν λέμβο διάσωσης στον Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρία μέλη του πληρώματος.

Τα άτυχα θύματα είχαν πάει μαζί με άλλους 4 διασώστες να βοηθήσουν σκάφος, που αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στην περιοχή.

Ανεμοι μέχρι και 147 χιλιόμετρα/ώρα χτύπησαν νωρίτερα τη βόρεια Ισπανία, και αφού στροβιλίστηκαν γύρω από τον Βισκαϊκό Κόλπο, μετακινήθηκαν στη συνέχεια προς τη Γαλλία.

Η καταιγίδα χαρακτηρίζεται ασυνήθιστη, καθώς έρχεται στην αρχή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι καταγράφηκαν στη βορειοδυτική ισπανική περιοχή της Αστούριας αργά την Πέμπτη, ενώ νωρίτερα υπήρξαν ζημίες σε ορισμένα κτίρια στη Γαλικία.

Δέκα γαλλικά διαμερίσματα έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό και προειδοποίηθηκαν για ενδεχόμενες ζημιές.

Οι σιδηροδρομικές μετακινήσεις διαταράχθηκαν από την καταιγίδα και οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι τέτοιες εικόνες είναι εξαιρετικά σπάνιες τον Ιούνιο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι είχαν ήδη χτυπήσει τις ολλανδικές ακτές από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οδηγώντας την αστυνομία στην παράκτια επαρχία Ζέελαντ να «πέσει» πάνω σε ένα εργαστήριο κοκαΐνης.

Οι τοπικές Αρχές, που ειδοποιήθηκαν για ένα δέντρο το οποίο είχε πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, είδαν μερικούς ύποπτους άντρες που περιπλανιόνταν γύρω από έναν αχυρώνα και παρατήρησαν μια παράξενη οσμή. Η αστυνομία δήλωσε ότι το εργαστήριο κοκαΐνης ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που ανακαλύφθηκε ποτέ στην Ολλανδία.

Δημοφιλή