ΔΙΕΘΝΕΣ
03/07/2018 08:47 EEST | Updated 03/07/2018 09:21 EEST

Κατακραυγή για Αμερικανίδα κυνηγό που ανέβασε φωτογραφίες με νεκρή καμηλοπάρδαλη

Baz Ratner / Reuters

Θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγής έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που ανέβασε Αμερικανίδα κυνηγός από σαφάρι στην Αφρική, όπου ποζάρει με φόντο μια νεκρή καμηλοπάρδαλη- με την ίδια να υπερασπίζεται τις πράξεις της, υποστηρίζοντας πως δεν έκανε κάτι μεμπτό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, πρόκειται για την Τες Τόμσον Τάλεϊ από το Κεντάκι, η οποία ανέβασε τις φωτογραφίες από σαφάρι στη Νότια Αφρική που είχε γίνει πέρυσι.

«Οι προσευχές μου για ένα κυνήγι ζωής έγιναν πραγματικότητα» έγραψε η 37χρονη, σημειώνοντας πως εντόπισε τη 18χρονη μαύρη αρσενική καμηλοπάρδαλη, την κυνήγησε και την σκότωσε, εξασφαλίζοντας μεγάλη ποσότητα κρέατος.

Οι εικόνες αυτές είχαν περάσει σε γενικές γραμμές απαρατήρητες, μέχρι που τις ανέβασε το Africa Digest, ένας λογαριασμός του Twitter ο οποίος συνδέεται με μια ιστοσελίδα (africland post) που έχει να ανανεωθεί από το 2016 (παρόλα αυτά ο λογαριασμός λειτουργεί). Στον λογαριασμό γίνεται λόγος για μια «λευκή Αμερικανίδα βάρβαρη, εν μέρει Νεάντερταλ» που σκότωσε ένα σπάνιο ζώο.

Το post έχει κυκλοφορήσει ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αρνητικά σχόλια. Ωστόσο, η ίδια υπερασπίστηκε τις πράξεις της, σε δήλωσή της στο Fox News, λέγοντας πως η καμηλοπάρδαλη που κυνήγησε ανήκε σε ένα είδος το οποίο δεν κινδυνεύει, και ότι ήταν πολύ μεγάλης ηλικίας για να αναπαραχθεί.