Κατάστημα χρεώνει 80 σεντς για να καταστρέψει τον γεμάτο μυστικά σκληρό σας δίσκο (βίντεο)

Χρησιμοποιεί έναν επαγγελματικό καταστροφέα σκληρών δίσκων Nitto Zoki DB-60PRO
.
.
Dark Past Final Disposal

Η Ιαπωνία φιλοξενεί πολλά περίεργα καταστήματα, από εκείνα που προσφέρουν μαγικά μήλα που χαρίζουν αγάπη μέχρι άλλα που πωλούν σανδάλια που μοιάζουν με οπλές αλόγου, αλλά όταν πρόκειται για υπηρεσίες, αυτό το κατάστημα που καταστρέφει σκληρούς δίσκους σίγουρα ξεχωρίζει.

Το Dark Past Final Disposal Site είναι ένα μοναδικό κατάστημα όπου ο καθένας μπορεί να καταστρέψει με ασφάλεια τα ευαίσθητα ψηφιακά δεδομένα του, συνθλίβοντας τον παλιό του σκληρό δίσκο σε ένα ειδικό μηχάνημα, με μόλις 100 γιεν (0,80 δολάρια).

Το κατάστημα με έδρα την Ακιχαμπάρα εισήγαγε την υπηρεσία το 2020, όταν ένας αυξανόμενος αριθμός κατόχων προσωπικών υπολογιστών άρχισε να θέτει ερωτήματα σχετικά με το τι συνέβη στα προσωπικά τους δεδομένα όταν άλλαξαν τους υπολογιστές τους.

Οι ιδιοκτήτες του Dark Past Final Disposal Site αγόρασαν ένα επαγγελματικό μηχάνημα καταστροφής σκληρών δίσκων και άρχισαν να προσφέρουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να απορρίψουν με ασφάλεια τα δυνητικά επικίνδυνα δεδομένα τους.

Το Dark Past Final Disposal, που βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου στην περιοχή Ακιχαμπάρα του Τόκιο, χρησιμοποιεί ουσιαστικά έναν επαγγελματικό καταστροφέα σκληρών δίσκων Nitto Zoki DB-60PRO. Απλά πηγαίνετε μέσα, πληρώνετε το τέλος των 100 γιεν και παραδίδετε το δίσκο που θέλετε να καταστρέψετε σε ένα μέλος του προσωπικού. Τον βάζουν μέσα στο μηχάνημα, πατάνε ένα κουμπί και τέσσερις ατσάλινες ράβδοι με υδραυλική κίνηση τρυπούν τον αποθηκευτικό χώρο δεδομένων, καθιστώντας τον άχρηστο.

Όπως πολλοί επεσήμαναν στο διαδίκτυο, όταν η υπηρεσία έγινε αρχικά viral στα ιαπωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαννα καταστρέψουν τους δικούς τους δίσκους χτυπώντας τους με ένα σφυρί ή τρυπώντας τους με ένα τρυπάνι, αναφέρει Odditycentral.

Όμως, το Dark Past Final Disposal Site έχει ως στόχο να προσφέρει στους ανθρώπους έναν ασφαλή τρόπο για να πετάξουν τους δίσκους τους. Με τη χρήση σφυριού ή τρυπανιού είναι πολύ πιθανόν κάποιος να χτυπήσει και να τραυματιστεί, ενώ προσπάθεί να καταστρέψει τα δεδομένα του.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει συζητηθεί στο διαδίκτυο είναι η τιμή. Τα 0,80 δολάρια φαίνονται παράλογα χαμηλό ποσό για να χρεώνονται οι άνθρωποι, ακόμη και αν η φύση της υπηρεσίας είναι απλή. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Dark Past Final Disposal Site δήλωσε στο ITMedia ότι η ιδέα δεν είναι να βγάλουν κέρδος, αλλά να διαβεβαιώσουν τους ανθρώπους για την ποιότητα της υπηρεσίας.