Κύκλωμα διακίνησης αναβολικών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ

Χειροπέδες πέρασαν σε 47χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Καλαμάτα, 65χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος αθλητικών ειδών και τον 44χρονο υπάλληλό του.
,
,
ΕΛΑΣ

Εκατοντάδες αναβολικά, παράνομα σκευάσματα, σε χάπια και υγρή μορφή, εντόπισαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, κατά την επιχείρησή τους για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων σκευασμάτων.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 47χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Καλαμάτα, σε έναν 65χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος αθλητικών ειδών και στον 44χρονο υπάλληλό του και σε βάρος τους σχημάτισαν δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση «συμμορία», παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, περί φαρμακευτικής νομοθεσίας και για επιβλαβή φάρμακα.

Όπως προέκυψε από την έρευνά τους, ο 65χρονος έκανε εισαγωγή αναβολικών από τις χώρες Μ. Βρετανία, Κύπρο, Βέλγιο, Βουλγαρία και Ρωσία και στη συνέχεια τα συσκεύαζαν εκ νέου και τα διέθετε σε ενδιαφερόμενους στην Αττική και τη Μεσσηνία.

Ο 44χρονος υπάλληλος είχε αναλάβει να δέχεται τηλεφωνικά τις παραγγελίες και να κανονίζει την αποστολή τους, ενώ ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου έπαιρνε τις ουσίες και τις διέθετε σε αθλούμενούς του.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε επιχείρηση και οικία του 65χρονου, καθώς και σε επιχείρηση του 47χρονου, όπου βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:

-1.191- αναβολικά δισκία,
-187- φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
-63- αμπούλες αναβολικών ουσιών,
-343- αναβολικές κάψουλες,
-68- ναρκωτικά δισκία,
-2- φύσιγγες με αναβολικό διάλυμα,
-14- σύριγγες, κενού περιεχομένου,
-1- ζυγαριά ακριβείας,
-5- κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Τέλος, υπολογίζεται ότι από την εγκληματική δράση τους θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος περί τις -20.000- ευρώ.

Δημοφιλή