Τέμπη: «Βρέθηκε DNA, κόκαλα και μαύρο κουτί» - Συμπληρωματική μήνυση από συγγενείς

«Φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει βαγόνι που εκτινάχθηκε» καταγγέλλει πατέρας θύματος.
Xinhua News Agency via Getty Images

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή προσέφυγαν οι συγγενείς των θυμάτων από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, καταθέτοντας συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο δυστύχημα.

Οι συγγενείς ζητούν την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, συμπληρώνοντας τον δόλο για τους πολιτικούς που θεωρούν πως γνώριζαν για την κατάσταση του σιδηροδρόμου και επέτρεπαν να λειτουργεί.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη αναφέρθηκε στο πόρισμα του πραγματογνώμονα που όρισαν οι συγγενείς των θυμάτων και υποστήριξε πως «δύο βουλευτές και ένας πρώην περιφερειάρχης δεν γλιτώνουν τη φυλακή».

«Μας ενδιαφέρει αυτοί που γνώριζαν όλα αυτά και πρέπει να καταδικαστούν και για την ασφάλεια στα τρένα και για το λαθρεμπόριο με τα βαγόνια θανάτου. Πλέον η δικαιοσύνη προχωρά μόνο με ενέργειες από συγγενείς. Βοηθούσαμε στην ανάκριση και δεν προχωρούσε. Από τον 10ο μήνα και μετά μπορέσαμε να πάμε στο Κουλούρι. Βρέθηκαν πάρα πολλά στοιχεία. Βρέθηκε DNA, κόκαλα και το μαύρο κουτί. Επιβεβαιώθηκε ξυλόλιο από το χημείο του κράτους. Έπρεπε κάποιοι να είναι μέσα και έναν χρόνο συζητάμε τα αυτονόητα», υποστήριξε ο πατέρας του Δημήτρη.

Αναφορικά με το νέο δεδομένο ότι υπήρχε και άλλο βαγόνι στην εμπορική αμαξοστοιχία και πρόκειται για το τέταρτο βαγόνι, υπογράμμισε: «Φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει βαγόνι που εκτινάχθηκε, το 4ο βαγόνι της εμπορικής. Είχε παράνομο φορτίο θα ήταν δηλωμένο κανονικά; Το υλικό από τις κάμερες στη Θεσσαλονίκη γιατί κρύφθηκε για 15 μέρες;»

«Δυστυχώς έχει συμμετοχή και η Δικαιοσύνη. Ο ένας τα ρίχνει στην Πυροσβεστική ο άλλος στην Αστυνομία. Ο Τριαντόπουλος τα ξέρει όλα και δεν βγαίνει να μας τα πει. Εμείς έχουμε ζητήσει από τον Απρίλιο την κασέτα και ακόμα δεν έχει καθαριστεί», τόνισε.

«Ελπίζουμε γιατί τώρα έχουμε το 80% του λαού. Έχει καταλάβει τι έχει γίνει και όλοι τρέμουν και βγαίνουν όλοι μαζί. Με αυτά που λένε δεν θα ησυχάσουμε ποτέ. Θέλουμε να πάνε φυλακή αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη. Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης θα είχε συμβεί αυτό», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης.

Δημοφιλή